Arhiva

Novi preddiplomski studij Matematike i računarstva upisuje prvu generaciju studenata

  Objavljeno 11.04.2017
  OsijekNews redakcija

  Novi preddiplomski studij Matematike i računarstva upisuje prvu generaciju studenata

  Novi i suvremeni Sveučilišni preddiplomski studijski program Matematika i računarstvo, razvijen u suradnji s tvrtkama članicama udruge Osijek Software City po uzoru na slične Computer Science preddiplomske studije europskih i američkih sveučilišta, upisuje prvu generaciju studenata na jesen 2017. godine. Registriranje programa u sustavu Postani student je upravo u tijeku i očekuje se da program u kratkom vremenu bude vidljiv maturantima.

  Kao podrška ovom novom programu otvorena je web stranica na domeni http://cs.mathos.unios.hr, gdje na brzi način možete doći do svih bitnih informacija vezanih uz novi program kao i postavljati pitanja. Također, otvorena je i Facebook stranica.

  Novi preddiplomski studij Matematike i računarstva upisuje prvu generaciju studenata

  Nositelj / izvođač studija: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku – Odjel za matematiku
  Akademski naziv koji se stječe završetkom studija: Sveučilišni/a prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) matematike i računarstva (univ. bacc. math. et comp.)
  Trajanje studija: tri godine (šest semestara), pri čemu će kandidat sakupiti minimalno 180 ECTS bodova

  U Osijeku, gradu softvera, u IT sektoru trenutno radi preko 1000 ljudi. Želiš im se priključiti ili ostvariti karijeru u Osijeku ili bilo kojoj svjetskoj tvrtki na pozicijama Software Developera, Data Scientista, Big Data Engineera, Database Developera ili nekom od drugih najtraženijih tehnoloških zanimanja?

  Nauči kako održavati računalne mreže i sigurnost računalnih sustava, raditi s bazama podataka (SQL, noSQL, Big Data), koristiti proceduralne, funkcijske i objektno orijentirane programske jezike, baviti se grafičkim programiranjem (OpenGL), algoritmima i strukturama podataka, izrađivati mobilne, web i ugrađene aplikacije, upravljati projektima, kao i implementirati algoritme upravljanja i umjetne inteligencije na dinamičkim (robotskim) sustavima.

  Studenti računarstva na Odjelu na matematiku su od strane poslodavaca u 2016. godini proglašeni najboljim u 10 od 11 kategorija s područja razvoja softvera u odnosu na ostale fakultete (Znanja i vještine studenata osječkih fakulteta).

  VEZANE VIJESTI

  Osijek Software City i RBA potpisali ugovor o suradnji i sponzorstvu

  U osječkom Poduzetničkom inkubatoru BIOS-u potpisan je ugovor o suradnji i sponzorstvu između RBA i Osijek Software City-a kojim će Više…

  Microsoft i Osijek Software City – Osječani u projektu s milijunima učenika

  Globalni projekt Hour of Code ili Sat kodiranja, kojem je glavni partner tvrtka Microsoft, u Hrvatskoj će se održati od Više…

  Dobre vijesti – Osijek će postati glavni grad hrvatske softverske industrije

  OSIJEK bi se mogao pretvoriti u ‘glavni grad’ hrvatske softverske industrije. Krajem prošle godine u Osječko-baranjskoj županiji bilo je registrirano Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Goran Bare i Majke jučer održali 4. koncert ovogodišnjeg OLJM-a

  [FOTO] Goran Bare poručio:”Ugledajte se na one iz politike i mislite samo na sebe!”

  "Solidarnost je temelj" provodi se u svrhu smanjenja broja napuštenih životinja

  Azil Osijek osigurao mogućnost besplatne sterilizacije pasa

  Galerija fotografija s prvog finalnog dana DOBRO World Cup-a

  FOTO: Lete, lete, lete…gimnastičari