OSJEČANI

Ofir d.o.o. traži studente koje će mentorirati u IT sektoru

Program koji je prošle godine polučio dobre rezultate, "Ideja? Praksa? Realizacija? Ofir", provodi se i ove godine!

Objavljeno 28.05.2018
Nikolina Ćosić

Ofir d.o.o. je prošle godine pokrenuo program “Ideja? Praksa? Realizacija? Ofir” s ciljem pružanja pomoći studentima da unaprijede svoja znanja i vještine povezane uz IT sektor, te prošire znanja o tržištu rada i mogućim budućim zanimanjima. U 2018. nastavljaju s projektima društvene odgovornosti koji su usmjereni na mlade, njihovu edukaciju i profesionalni razvoj. Svi odjeli poduzeća razmjerno sudjeluju u ovom projektu koji je prošle godine polučio vrlo dobre rezultate.

Do sada je Ofir u zajednicu ulagao kroz različite radionice, seminare, prakse te donacije. Upravo s tim ciljem i provode program „Ideja? Praksa? Realizacija? Ofir“ koji je praktični nastavak projekta „Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj“ u organizaciji Zaklade Slagalica, tvrtke Ofir i drugih sudionika.

Ove godine, Ofir d.o.o. će kroz ovaj projekt ući u mentoriranje pet odabranih studenata. Suradnja će trajati dva mjeseca te će uključivati edukaciju podijeljenu po kategorijama odjeljenja u tvrtki – dva studenta/ice za odjeljenje marketinga, dva student/ica za odjeljenje web developmenta te jedan student/ica za odjeljenje hardware, sukladno poslovima i zadaćama svakog pojedinog odjeljenja:

Marketing (društvene mreže)
– Komunikacija s ključnim klijentima u domeni marketinga.
– Planiranje i realizacija marketinških kampanja te evaluacija istih.
– Pisanje i kreiranje sadržaja te ključnih poruka za komunikacijske kanale klijenata.
– Koordiniranje projekata s ključnim klijentima unutar vremenskih ograničenja, troškova, kvalitete i dogovorenog opsega u svrhu isporuke traženog produkta/rješenja za klijente.

Web development
– Radu na dizajnu web rješenja (korištenje wireframe skiciranja, rad u Photoshopu – „rezanje“ dizajna).
– Programiranju web rješenja ili razvoju web aplikacije (osnovno poznavanje HTML, CSS i Bootstrap strukture, PHP aplikacijska platforma i okruženje).
– Onsite i offsite SEO optimizacija.

Hardware
– Rad na terenu i u uredu na opremi korisnika u smislu IT podrške.
– Instalacija operativnih sustava i pratećih rješenja.
– Dijagnostike kvarova i otklanjanje, zamjena dijelova, pregledi i analize rada mrežnih sustava.
– Korisnička podrška s ciljem razvoja informacijskih sustava klijenata.

 

Opći cilj projekta je povećati znanja studenata o načinima rada u IT sektoru te ih educirati o primjeni stečenog znanja u poslovnoj praksi. Uz to, cilj je i povezati studente s tržištem rada na način da dobiju uvid u zanimanja povezana s informatičkim tehnologijama.

Uvjeti za studente prijavitelje

Na natječaj se mogu prijaviti studenti koji zadovoljavaju sljedeće uvjete:
1. Redovni / izvanredni studenti završnih godina preddiplomskog (treća godina) ili diplomskog (prva i druga godina) studija sa Sveučilišta J.J. Strossmayer u Osijeku.
2. Studenti koji teže praktičnom radu u dinamičnoj okolini informacijsko komunikacijske tehnologije.
3. Prednost kandidatima koji imaju prethodno samostalno iskustvo u primjeni informacijsko komunikacije tehnologije (programiranje web stranica ili aplikacija, održavanje računalne opreme ili digitalni marketing).

Postupak prijave

Prijava mora biti na hrvatskom i elektronički ispunjena. Samo potpune prijava biti će uzete u obzir. Prijava je potpuna ako sadržava:
1. Popunjenu prijavnicu s podacima o studentu.
2. Potvrdu o studiranju ili presliku indeksa.
3. Životopis (s eventualnim primjerima prethodnih radova).
4. Motivacijsko pismo (max. 600 znakova s razmacima) o razlozima zašto se student prijavljuje na ovaj natječaj; pismo bi trebalo jasno opisivati i obrazlagati sljedeće: – zašto se studenti prijavljuju na projekt i što smatraju da će dobiti sudjelovanjem u projektu, – što su studenti do sada radili vezano uz struku, – što studenti žele naučiti.

Rok za iskazivanje interesa je 15. lipnja 2018., a prijave (prema stavkama 1-4 gore) molimo poslati na elektroničku adresu: [email protected]. Predvidivi datum početka prakse je 01. srpanj 2018.

Dodatne informacije

Ako imate dodatna pitanja, možete ih postaviti elektroničkim putem najkasnije 5 dana prije isteka roka za iskazivanjem interesa na adresu elektroničke pošte: [email protected]

Odgovori na zaprimljena pitanja bit će objavljeni na web stranici Ofir, podstranica blog, najkasnije tri (3) kalendarska dana prije isteka roka za iskazivanje interesa.

Ofir će sve prijavljene obavijestiti o ishodu postupka odabira i to u roku od 10 dana nakon završnog odabira studenata kojima će biti ponuđeno partnerstvo u sklopu ovog projekta. Dostava obavijesti prijaviteljima odvijat će se elektroničkom poštom. Obavijest će sadržavati kratko obrazloženje postignutog broja bodova. Niti jedan privatni podatak studenta neće biti naknadno korišten u bilo koje svrhe bez njegove izričite privole.

Na web stranicama Ofira bit će objavljene informacije o studentima s kojima s ulazi u partnerstvo, te će se o razvoju projekta i aktivnostima koje se provode redovito pisati na mrežnim stranicama tvrtke.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Ne propustite priliku rada u opuštenom okruženju iskusnih

IT sektor zapošljava i tijekom pandemije

Kako se teško zaposliti slušamo svakodnevno, ali te riječi gotovo nikada ne dolaze iz IT sektora. Tijekom pandemije mnogi se Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Projektom su razvijena četiri edukativna programa s temama prilagodbe klimatskim promjenama kroz mjere očuvanja zdravih ekosustava u istočnoj Hrvatskoj

Generacija prilagodbe: Mladi istočne Hrvatske na čelu klimatske adaptacije

Predavanje će se održati u učionici 54 na Filozofskom fakultetu u Osijeku (Lorenza Jägera 9) s početkom u 18 sati te je otvoreno za javnost.

Najava predavanja izv. prof. dr. sc. Hrvoja Klasića “Ima li povijesti bez ustaša i partizana”?

Šetnja obiluje zanimljivostima za koje sigurno niste znali te pokojim iznenađenjem (op.a. pandur Mirko u lovu na vesele prolaznike).

Nova storytelling tura osječkom Tvrđom