OSJEČANI

Ofir d.o.o. traži studente koje će mentorirati u IT sektoru

Program koji je prošle godine polučio dobre rezultate, "Ideja? Praksa? Realizacija? Ofir", provodi se i ove godine!

Objavljeno 28.05.2018
Nikolina Ćosić

Ofir d.o.o. je prošle godine pokrenuo program “Ideja? Praksa? Realizacija? Ofir” s ciljem pružanja pomoći studentima da unaprijede svoja znanja i vještine povezane uz IT sektor, te prošire znanja o tržištu rada i mogućim budućim zanimanjima. U 2018. nastavljaju s projektima društvene odgovornosti koji su usmjereni na mlade, njihovu edukaciju i profesionalni razvoj. Svi odjeli poduzeća razmjerno sudjeluju u ovom projektu koji je prošle godine polučio vrlo dobre rezultate.

Do sada je Ofir u zajednicu ulagao kroz različite radionice, seminare, prakse te donacije. Upravo s tim ciljem i provode program „Ideja? Praksa? Realizacija? Ofir“ koji je praktični nastavak projekta „Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj“ u organizaciji Zaklade Slagalica, tvrtke Ofir i drugih sudionika.

Ove godine, Ofir d.o.o. će kroz ovaj projekt ući u mentoriranje pet odabranih studenata. Suradnja će trajati dva mjeseca te će uključivati edukaciju podijeljenu po kategorijama odjeljenja u tvrtki – dva studenta/ice za odjeljenje marketinga, dva student/ica za odjeljenje web developmenta te jedan student/ica za odjeljenje hardware, sukladno poslovima i zadaćama svakog pojedinog odjeljenja:

Marketing (društvene mreže)
– Komunikacija s ključnim klijentima u domeni marketinga.
– Planiranje i realizacija marketinških kampanja te evaluacija istih.
– Pisanje i kreiranje sadržaja te ključnih poruka za komunikacijske kanale klijenata.
– Koordiniranje projekata s ključnim klijentima unutar vremenskih ograničenja, troškova, kvalitete i dogovorenog opsega u svrhu isporuke traženog produkta/rješenja za klijente.

Web development
– Radu na dizajnu web rješenja (korištenje wireframe skiciranja, rad u Photoshopu – „rezanje“ dizajna).
– Programiranju web rješenja ili razvoju web aplikacije (osnovno poznavanje HTML, CSS i Bootstrap strukture, PHP aplikacijska platforma i okruženje).
– Onsite i offsite SEO optimizacija.

Hardware
– Rad na terenu i u uredu na opremi korisnika u smislu IT podrške.
– Instalacija operativnih sustava i pratećih rješenja.
– Dijagnostike kvarova i otklanjanje, zamjena dijelova, pregledi i analize rada mrežnih sustava.
– Korisnička podrška s ciljem razvoja informacijskih sustava klijenata.

 

Opći cilj projekta je povećati znanja studenata o načinima rada u IT sektoru te ih educirati o primjeni stečenog znanja u poslovnoj praksi. Uz to, cilj je i povezati studente s tržištem rada na način da dobiju uvid u zanimanja povezana s informatičkim tehnologijama.

Uvjeti za studente prijavitelje

Na natječaj se mogu prijaviti studenti koji zadovoljavaju sljedeće uvjete:
1. Redovni / izvanredni studenti završnih godina preddiplomskog (treća godina) ili diplomskog (prva i druga godina) studija sa Sveučilišta J.J. Strossmayer u Osijeku.
2. Studenti koji teže praktičnom radu u dinamičnoj okolini informacijsko komunikacijske tehnologije.
3. Prednost kandidatima koji imaju prethodno samostalno iskustvo u primjeni informacijsko komunikacije tehnologije (programiranje web stranica ili aplikacija, održavanje računalne opreme ili digitalni marketing).

Postupak prijave

Prijava mora biti na hrvatskom i elektronički ispunjena. Samo potpune prijava biti će uzete u obzir. Prijava je potpuna ako sadržava:
1. Popunjenu prijavnicu s podacima o studentu.
2. Potvrdu o studiranju ili presliku indeksa.
3. Životopis (s eventualnim primjerima prethodnih radova).
4. Motivacijsko pismo (max. 600 znakova s razmacima) o razlozima zašto se student prijavljuje na ovaj natječaj; pismo bi trebalo jasno opisivati i obrazlagati sljedeće: – zašto se studenti prijavljuju na projekt i što smatraju da će dobiti sudjelovanjem u projektu, – što su studenti do sada radili vezano uz struku, – što studenti žele naučiti.

Rok za iskazivanje interesa je 15. lipnja 2018., a prijave (prema stavkama 1-4 gore) molimo poslati na elektroničku adresu: [email protected]. Predvidivi datum početka prakse je 01. srpanj 2018.

Dodatne informacije

Ako imate dodatna pitanja, možete ih postaviti elektroničkim putem najkasnije 5 dana prije isteka roka za iskazivanjem interesa na adresu elektroničke pošte: [email protected]

Odgovori na zaprimljena pitanja bit će objavljeni na web stranici Ofir, podstranica blog, najkasnije tri (3) kalendarska dana prije isteka roka za iskazivanje interesa.

Ofir će sve prijavljene obavijestiti o ishodu postupka odabira i to u roku od 10 dana nakon završnog odabira studenata kojima će biti ponuđeno partnerstvo u sklopu ovog projekta. Dostava obavijesti prijaviteljima odvijat će se elektroničkom poštom. Obavijest će sadržavati kratko obrazloženje postignutog broja bodova. Niti jedan privatni podatak studenta neće biti naknadno korišten u bilo koje svrhe bez njegove izričite privole.

Na web stranicama Ofira bit će objavljene informacije o studentima s kojima s ulazi u partnerstvo, te će se o razvoju projekta i aktivnostima koje se provode redovito pisati na mrežnim stranicama tvrtke.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

Većina jezik želi učiti u Zagrebu, a nitko u Osijeku, iako su imali priliku prijaviti se i ovdje...

Potomci iseljenih Hrvata dobit će priliku učiti hrvatski jezik u Hrvatskoj

"Oni koji su mogli učiniti najviše, u ključnim trenucima, svjesno su odlučili baciti klipove pod noge klubu"

Piližota: Treba li Šuker i dalje biti počasni građanin našeg grada?

Kontaktirali smo gradonačelnika Ivana Vrkića i upitali ga zašto dom nije završen, je li doista prenamijenjen u arhivu i planira li ga ova gradska vlast završiti

Treba li Brijestu društveni dom?