ŽIVOT

Osječka braća Lončarić pokupili broncu u Sabaudiji, a Sinkovići zlato

Braća Valent i Martin Sinković osvojili su jučer zlato u dvojcu na trećoj regati Svjetskog veslačkog kupa u Sabaudiji u Italiji...

Objavljeno 07.06.2021
Ivona Amidžić

Proteklog vikenda održana je zadnja u nizu regata Svjetskog veslačkog kupa. U talijanskoj Sabaudiji nastupile su četiti hrvatske posade; dvojac bez kormilara seniorki (Josipa i Ivana Jurković), dvojac bez kormilara seniora (Valent i Martin Sinković te Patrik i Anton Lončarić) i samac seniora (Damir Martin).

Fenomenalnim odveslanim utrkama sve četiri posade osigurale su nastup u finalnima te su u nedjelju 6. lipnja 2021. godine imali priliku odmjeriti snage s najuspješnijim svjetskim posadama.

Braća Sinković uvjerljivo su briljirali u dvojcu bez kormilara vodeći utrku od prvog do zadnjeg zaveslaja baš kao što su briljirali i Anton i Patrik Lončarić koji su u istoj utrci zauzeli treće mjesto i osvojili broncu. Sestre Jurković u svojoj utrci osvojile su srebro i uzele naslov ukupnih pobjednica Svjetskog kupa, dok je Damir Martin u samcu zauzeo odlično 4. mjesto.

Patrik i Anton Lončarić su nakon četverca bez kormilara u kojem su pokušali ostvariti normu za nastup na Olimpijskim igrama, promijenili disciplinu i sjeli u dvojac bez kormilara. Svoju neupitnu kvalitetu dokazali su osvajanjem bronce u starijoj konkurenciji i na najbolji način najavili svoj nastup na Svjetskom prvenstvu seniora do 23 godine koje će se održati 7.-11. srpnja 2021. godine u češkim Račicama.

Više rezultata na: https://worldrowing.com/event/2021-world-rowing-cup-iii/

Iktusovci na Jarunu osvojili 10 medalja

I dok su braća Lonačarić nastupala na regati Svjetskog kupa, ostatak Iktusovog natjecateljskog pogona nastupio je na tradicionalnoj međunarodnoj JUMBO regati (23. u nizu). Na Jarunu Iktus je nastupao s 36 veslača u 19 disciplina i to u kategorijama kadetas, juniora B, juniora, seniora i veterana. Veslačku ekspediciju Iktusovca u Zagrebu su vodili treneri Krešimir Ižaković i Dominik Matijević.

Prvi dan – 5. lipnja 2021.
David Šain je uvjerljivim nastupom osvojio zlato u samcu seniora, dok Luna Keretić briljirala u samcu juniorki. U kombiniranom četvercu na pariće VK Iktusa i i HVK Baranja Draž u konkurenciji juniorki B (mlađih juniorki) Karla Šibalić, Lana Slunjski, Iva Kardoš, Dora Balić osvojile su srebro. Naši veterani, Mario Staščik i Branimir Pekić okitili su se zlatom u kombiniranom osmercu i kombiniranom četvercu bez kormilara

Drugi dan – 6. lipnja 2021.
Luna Keretić u kombiniranoj posadi dvojca na pariće s Ninom Farac iz splitskog Mornara osvojila je zlato, dok je Karlo Paunović u samcu za mlađe juniore osvojio srebro. U konkurenciji lakih juniorki Iva Kardoš uvjerljivo je pobijedila i osvojila zlato, a Karlo Krstić osvojio je broncu u konkurenciji lakih juniora.

Na kraju dana u četvercu s kormilarom (GIG)  kadetkinje i kormilar, Greta Dragišić, Ana Puškadija, Lucija Koloda, Estera Jurić i komilar Luka Došen osvojili su srebro.

Kompletni rezultati: https://furkisport.hr/rezultati/index.php?page=index&event=30&menu=1

Već sljedećeg vikenda, po odluci i pozivu izbornika hrvatske veslačke reprezentacije gosp. Darka Mikšića, očekuje se nastup naših najuspješnijih veslača na međunarodnoj regati na Bledu. Ostatak natjecateljskog pogona nastupit će 13. lipnja 2021. godina na regati u baranjskom Dražu.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

"Jedan od ciljeva i želja nam je popularizacija sporta i povećanje interesa među mladima kako bi nas bilo što više u sportu"

(FOTO) Uzbudljive utrke na “Miholjskoj regati” uz svjetske veslačke zvijezde

Ovogodišnje izdanje tradicionalne “Miholjske regate” kojom VK Iktus obilježava kraj sezone, održalo se tijekom dva dana vikenda, 25. i 26. Više…

"Priča je započela 2000. godine s idejom da na Dravi održimo komemoraciju za sve poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu. Ove je godine zbog korone ispalo drukčije"

(FOTO) 20. jubilarna Regata Osijek-Aljmaš okupila 230 sudionika

Regata Osijek-Aljmaš jedna je od onih čiji će sudionici svaki puta reći: „To se ne propušta“. Tako je bilo i Više…

Ovogodišnja će Miholjska regata biti održana dan nakon blagdana Svetog Mihovila, zaštitnika župe u kojoj se nalazi klub

Miholjska regata – ‘Ajmo svi na Dravu!

Miholjska regata, tradicionalno se održava u Osijeku na rijeci Dravi. Ove će se godine održati u nedjelju, to jest sutra, Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Za izvođenje radova neophodno je zatvoriti za promet motornih vozila dionicu Rokove ulice od Ružine  do Ulice A. Hebranga.

Zatavara se za promet radi radova dionica u Rokovoj ulici

Manifestacija, nagrađena nagradom 𝐒𝐢𝐦𝐩𝐥𝐲 𝐭𝐡𝐞 𝐛𝐞𝐬𝐭 𝐨𝐟 𝐭𝐡𝐞 𝐛𝐞𝐬𝐭 za najbolju baštinsku manifestaciju u Hrvatskoj za 2023. godinu, ove godine nudi program ispunjen plesom i pjesmama folklornih društava, posebice onih hrvatskih iz Baranje, Slavonije i Vojvodine.

[NAJAVA] 29. Baranjski bećarac zove Vas 31. svibnja do 2. lipnja u srce Baranje

Vinski mjesec, poseban je jer traje dulje od kalendarskog mjeseca – tijekom svibnja i lipnja, pa sve do početka srpnja, te nudi velik izbor prigoda za druženje uz čašu vina s pogledom na vinograde, dvorce i druge ruralne i gradske vizure

[NAJAVA] Vinski mjesec Osječko-baranjske županije – PROGRAM