OSJEČANI

Panika među roditeljima: Muškarac u pol’ bijela dana djevojčicu mamio slatkišima u auto

Djevojčica je išla kući poslije škole nakon prijepodnevne smjene, a sve se dogodio u blizini OŠ Tin Ujević na Jugu 2

Objavljeno 07.02.2020
Ivona Amidžić

Policija je jučer zaprimila dojavu o muškarcu koji je slatkišima pokušao djevojčicu namamiti u automobil. Djevojčica se vraćala kući s dvojicom prijatelja iz razreda nakon nastave, a svi idu u drugi razred OŠ Tin Ujević na Jugu 2.

Nakon prijepodnevne nastave, točnije oko 12.30 sati troje se djece vraćalo kući, piše prijateljica roditelja djevojčice na Facebooku. U jednoj od uličica na potezu između škole i Divaltove ulice zaustavio se automobil. Čovjek u automobilu (sivi Opel), “stariji”, ćelav s kosom sa strane (opis jednog od dječaka), zaustavio se, djevojčici ponudio bombone i pozvao ju u auto. Ona je krenula, jedan od dječaka joj je rekao da to ne radi i zaustavio ju. Djevojčica nije ušla.

Dodaje kako je čovjek u automobilu još neko vrijeme vozio polako uz njih. Tek kada je naišla baka jednog od dječaka čovjek u automobilu se udaljio.

Roditelji su sve prijavili policiji. Navodno je sličan slučaj zabilježen prije koji tjedan. Policija je sve shvatila ozbiljno jer svo troje djece ima istu priču.

Na kraju moli: “Roditelji, molim vas, razgovarajte s djecom od malena. Lijepo je vjerovati ljudima, ali uvijek treba imati dozu opreza. Objasnite to djeci, budite otvoreni i iskreni. Neće zbog toga manje vjerovati ljudima, samo će biti pronicljiviji. Nećete ih time isplašiti, samo ćete im pokazati da vjerujete kako mogu biti pametni.”

foto: unsplash (ilustracija)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Grad Osijek ovime je obogatio sadržaje produženih boravaka, a sve je to dio godišnjeg plana koji je rezultirao uvođenjem radionica robotike

Roboti dolaze u sve osnovne škole grada Osijeka

U osnovnoj školi “Tin Ujević” predstavljen je hvalevrijedan projekt zanimljivog naziva “RoboCode”. Riječ je radionici robotike u produženom boravku koja Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Prebrza vožnja, vožnja u alkoholiziranom ili drogiranom stanju, vožnja iz noćnog izlaska u kombinaciji s alkoholom i brzinom zadnjih mjeseci kao da su značajno eskalirali.

Osijek News TV Dok piješ ne vozi! Osječki taxi te vozi! – Preventivna akcija OsijekNews portala i Osječkog taksija

U projekt je uključeno šest partnerskih zemalja: Poljska, Italija, Turska, Bugarska, Finska i Hrvatska, a financira ga EU

VIDEO OsijekNews TV Erasmus + project u Ruđerici – Projekt mobilnosti za mlade i osobe koje rade s mladima

Damama su tradicionalno podijeljene ruže, svaki bračni par dobio je 500 kn na kartici Zagrebačke banke, a na najbolje dane njihove - pola stoljeća duge ljubavi, slavljenike je glazbom podsjetio Trend Acoustic Band

Grad Osijek – Svečani prijam prigodom Valentinova