GOSPODARSTVO

Podrumčić jučer za Vas ‘testirao’ Vaš autor: Trajni godišnji (Permanent Vacation NEIPA) je vrh!

- Jedno pivo!? Jedno pivo!? Gospode Bože! To je tebi i meni jedno pivo? – vrtio je glavom kolega. - A kad si čuo da je netko nekog zvao na 5-6 piva? Jednostavno se ne pristoji – odgovorim

  Objavljeno 05.12.2018
  Alan Srčnik

  Ako pitate za reference Vašeg autora i njegovog društva u procjeni s pepeljarama novog ambijenta Podrumčića i kvalitete posluge, piva …, evo Vam priče, malenog dijaloga po izlasku iz ‘craft’ kušaonice Podrumčić, kroz haustor iza hotela Waldinger.

  Prošlo je nekoliko sati. Koliko točno? Sitnicama se ne zamaramo. Brojni su već ‘zdimili’. Ostala nas dvojica.

  – Jedno pivo!? Jedno pivo!? Gospode Bože! To je tebi i meni jedno pivo? – vrtio je glavom kolega.

  – A kad si čuo da je netko nekog zvao na 5-6 piva? Jednostavno se ne pristoji – odgovorim.

  – U pravu si – doda kolega i uzme mobitel u ruku …

  – Koji je broj taksija? – promrlja još sebi u bradu.

  Raziđemo se šutke, pomalo stidni, ali u suštini – baš nas briga, jer radni dan je ionako gotov.

  Dakle, ‘podmjestili smo leđa’ i isprobali listu s ‘tap-a’ za Vas. I možemo Vam reći sljedeće …

  Na ‘tap-u’ su Piwne Podziemnie – Permanent Vacation NEIPA, Valens – Extra Special Bitter, Zeppelin – Rakoon Porter i Pivionica – India Pale Lager. Posebno za pivsku srijedu danas stiže nakon duže pauze i Primarius – Katapult IPA.

  Valens je apsolutna konstanta. Odlično, vrhunsko pivo, a koje piješ zato što želiš, zato što si probao i druge, ali se želiš vratiti starom dobrom okusu u trenutku, presjeći … kao kada Vam u parfumeriji pod nos stave zrnca kave, da neutraliziraju mirise između isprobavanja dvaju parfema.

  Kada smo već kod kave, Rakoon Porter upravo ima tu aromu. Vrh pivo za hladnije zimske dane. Punijeg okusa, hranjivo prilično.

  A ‘Trajni godišnji’? Permanent Vacation poljske pivnice? Dakle, što je to pivo dobro! Mutno, gusto, a pitko i fino, sa 6,5% alkohola. Jednostavno ga se mora probati dok ga još ima u ‘keg-u’.

  O ostalom Vam isto možem pričati. Pojeli smo vrećicu-dvije besplatnog čipsa, pušili normalno, jer smije se … uživali u sjajnom ambijentu, uz sjajnog Matiju za šankom.

  Danas sliejde novosti u lokalu, jer Pivska srijeda je. A Valja nam odmah reći Vam i da kreće koncertna sezona, koju već  8. prosinca otvara Matej Bučanović.

  Dakle, da ponovimo kratko gradivo – ‘Pivska srijeda’ ili s ‘hashtag-ovima’ – #pivskasrijeda i #podrumcic – ostaju i jačaju. Sva su tada piva u Podrumčiću na popustu od 10%, a nagrađuje se, već od sada i netko tko na bilo kojoj od najpopularnijih društvenih mreža (Facebook, Twitter i Instagram) načini post s tim ‘hashtag-om’, na Face-u na zidu ‘Podrumčića’ i napiše točan odgovor na sljedeće pitanje – Koje se popularno pivo vraća na točionik danas?  … 🙂 Nagrada su dva piva po izboru, onome koga Podrumčić izvuče!

  Stoji na koncu i novost za petak – Podrumčić je aperitiv poslije posla petkom uveo već od 13 sati!? Craft pivska kušaonica Podrumčić uvela je sjajnu novost za opuštanje prije vikenda – #PPPP ili Petkom poslije posla Podrumčić! Od 13 do 18 sati svakom gostu daruje se gratis aperitiv dobrodošlice. Namjera je ukoračiti u vikend što opuštenije, a Podrumčić tu figurira kao sjajno mjesto za druženje i dobro ozračje …

  Ulaz u Podrumčić se, razumije se, ne naplaćuje.

  Podrumčić je najnovije na ‘craft’ sceni što Osijek nudi. Vidjeli su što ima kod drugih, izuzeli iz spektra inovacija ‘izmišljanje tople vode’ i dali točno ono što je nedostajalo – evente i glazbu! I drugačija piva. Jer, nećemo valjda i tamo i vamo isto piti. Nismo pijanci, zaboga!

  A usluga!? Konobari? Važno je da znaju što nude. A znaju. Traži pa ćeš i dobiti. Predloži okus koji bi htio i točno to će ti Matija donijeti za stol. Spremni su, naime, svi konobari odmah pomoći u izboru crafta …

  Vlasnici ponosno ističu svoju suradnju s pivovarom Nova Runda iz Zagreba, koja je imala veliku ulogu u planiranju i opremanju Podrumčića.

  Naime, sva piva su isključivo točena, a u vašu čašu dolaze iz posebne hladne komore koja osigurava da su piva poslužena, a i uskladištena na pravoj temperaturi.

  Dodatna zanimljivost je da se pivska lista mijenja svaki tjedan tako da su dosad, kako kažu, izvrtili više od 60 vrsta.

  Prostor uređen u pravom ‘podrumskom’ stilu je vrlo fleksibilan, nudi posjetiteljima i intimne kutke kao i mjesto za veća druženja i proslave, za što nam kažu, da uvijek rado individualno dogovore sa zainteresiranima.

  Naći ih možete u Županijskoj ulici u Osijeku. Najjednostavnije objašnjeno – kroz haustor hotela Waldinger još 15-tak koraka …

  OsijekNews.hr i Podrumčić ti poklanjaju konzumacije! Pravila natječaja pročitaj ponovno  – odozgo! 🙂

  Novosti pratite ovdje …

  www.facebook.com/podrumcic

  www.instagram.com/podrumcic

  https://twitter.com/podrumcic

  Foto: Podrumčić

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Taman smo se malo odmorili od pivske srijede i Plešinog koncerta u četvrtak, a novi 'udarac' Podrumčić sprema već danas!

  Podrumčić danas: Subota za pamćenje – Epski ‘tap takeover’ Nove Runde !!!

  Taman smo se malo odmorili od pivske srijede i Plešinog koncerta u četvrtak, a novi ‘udarac’ Podrumčić sprema već danas! Više…

  Danas na 'tap' u 'craft' pivskoj kušaonici Podrumčić pojačano se 'liju' Valens i Black Hat IPA :)

  Podrumčić UPDATE: Danas pivska srijeda! Sa ‘Slavoncima’ …

  Danas na ‘tap’ u ‘craft’ pivskoj kušaonici Podrumčić pojačano se ‘liju’ Valens i Black Hat IPA. Danas je pivska srijeda Više…

  Osjećamo prepun Podrumčić, posebno u subotu i nedjelju! Jer, pred nama su koncert i Pub kviz! A btw ... danas se mijenjaju piva na 'tap-u' :)

  Podrumčić update: Danas pivska srijeda! U subotu koncert- Deda i gosti! U nedjelju – Pub kviz!!!

  Kakav će ovo biti lud tjedan i još luđi vikend u Podrumčiću!? Jer, Podrumčić danas mijenja piva na ‘tap-u’, u Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Fotogalerija promocije prednosti i značajke sustava Civilne zaštite te promicanja suradnje žurnih službi

  Održana promocija prednosti i značajki sustava Civilne zaštite povodom dana Osječko-baranjske županije

  Eko-industrijska zona Nemetin bila je prva postaja obilaska poduzetničkih zona na području Osječko-baranjske županije i promocije Kataloga poduzetničkih zona OBŽ

  Obilazak Eko-industrijske zone Nemetin

  Naporan i dugotrajan posao pretvorite u mačji kašalj!

  Brzo i jednostavno se riješite svih nemogućih grinja u Vašim madracima i kaučima