ŽIVOT

Pogledajte što se danas događa u Osijeku…

Donosimo jednostavni pregled toga što danas možete posjetiti

Objavljeno 31.01.2020
Ivona Amidžić

Svaki dan je drugačiji. Svaki dan postoji nešto novo što se događa, obilježava, izlaže ili priređuje u našem divnom Osijeku. Umjesto da beskrajno pretražujete i klikate na svako događanje posebno, mi vam donosimo jednostavni pregled toga što danas možete očekivati: od muzejskih izložbi do večernjih koncerata.

Što se DANAS događa pogledajte ispod:

1. Najpopularniji stand-up show Bosanca o Bosancima

Kažu (jer ne znaju), da je ovo depresivno doba godine. U Osijeku sigurno nije… Danas u Caffe baru Vaduz (Vukovarska 4, Osijek) očekujemo najpopularniji stand-up show Bosanca o Bosancima. U Caffe baru Vaduz u 20.00 sati kreće najpopularniji bosanski cjelovečernji stand-up show “Stand-Up Comedy Made In Bosnia By Hazim Mujčinović”. Kako do ulaznica pročitajte ovdje.

2. Svjetionik, Jadnici i Diego Maradona u kinu Urania (29.1.-5.2.)

Ovog tjedna u kinu Urania spremni su zanimljivi naslovi po cijenama prihvatljivim po svaki džep. Provjerite o kojim se filmovima radi, zgrabite dragu osobu za ruku i odvedite ju pred veliki ekran. Više saznajte ovdje.

3. ReArt festival i Slama Land Art organiziraju Noćnu izložbu

Povodom obilježavanja 15 godina Noći Muzeja, umjetnička lokalna Udruga ReART uz suradnju s Udrugom Slama u petak, 31. siječnja 2020. organizira jednodnevni umjetnički projekt pod nazivom Noćna izložba! Održava se na adresi Ulica Kamila Firingera 3 u Osijeku s početkom u 20.00 sati. Više detalja saznajte ovdje.

4. Svečani prijam za osječke bračne parove koji su tijekom 2019. proslavili Zlatni pir

Prigodom Valentinova gradonačelnik Ivan Vrkić priređuje tradicionalni svečani prijam za osječke bračne parove koji su tijekom protekle godine proslavili Zlatni pir. Više detalja saznajte ovdje.

5. Došla je na red ovogodišnja Noć muzeja

Tema ovogodišnje jubilarne 15. Noći muzeja nosi naziv “Velike obljetnice hrvatskih muzeja”. Rezervirajte si večer za petak 31. siječnja i svakako posjetite neke od muzejskih ustanova. Ako još nemate planova pogledajte niže što se organizira ovog petka. Bogati raspored pregledajte ovdje.

6. Psssst…. Superjunaci uskoro stižu u Portanovu

Što kažete na šetnju Portanovom u kojoj cijelim putem susrećete poznate likove poput Spider-Mana, Batmana, Iron Mana, Hulka, Thora ili Captain America i to u stvarnim veličinama?! Više pročitajte ovdje.

7. Besplatni tečaj engleskog jezika – Prednost imaju marginalizirane skupine (PRIJAVA)

Ženska udruga “IZVOR” kontinuirano provodi tečaj engleskog jezika u trajanju od 20 tjedana. Tečaj u proljetnom terminu započinje početkom veljače. Za sve polaznike/ce je u potpunosti besplatan budući se financira putem projekata. Iz udruge pozivaju sve zainteresirane da se prijave najkasnije do 31. siječnja, a za više informacija o prijavi kliknite ovdje.

8. Zaklada Slagalica nastavlja s programom „Aktivni u zajednici“ 2020. (PRIJAVA)

I ove godine Zaklada Slagalica nastavlja s programom „Aktivni u zajednici“ te poziva sve zainteresirane ustanove, udruge te jedinice lokalne samouprave s područja 5 slavonskih županija (Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska, Brodsko-posavska, Vukovarsko-srijemska te Osječko-baranjska) da se prijave. Kroz strukturirane radionice, savjetovanje i mentoriranje svi će polaznici dobiti priliku na drugačiji način analizirati svoju zajednicu. Naglasak će biti na ljudskim, materijalnim i svim ostalim resursima s kojima raspolaže pojedina zajednica. Prijavite se ovdje.

9. Tromjesečna akcija kastracije u Vetamu

Veterinarska stanica Vetam d.o.o. organizira akciju kastracije mačaka od 20. siječnja do 20. travnja 2020. godine. Cijena kastracije za ženke iznosi 230,00 kn, a za mužjake 160,00 kn, a kastrirati svoje mace možete već od 6. mjeseca starosti. Kako osigurati svoj termin pogledajte ovdje.

10. Unikom prikuplja stara božićna drvca kroz siječanj

Unikom obavještava građane kako će tijekom siječnja odvojeno prikupljati i odvoziti božićna drvca. Njih građani mogu odložiti na sljedećim lokacijama koje možete provjeriti ovdje.

11. Izložba slikarskih radova Ruže Stojaković “Gledam i slikam realno”

Tijekom mjeseca siječnja u Ogranku Donji grad Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek može se pogledati izložba slikarskih radova autorice Ruže Stojaković pod nazivom “Gledam i slikam realno”, a koja se održava u sklopu projekta Mala galerija GISKO. Više detalja pročitajte ovdje.

12. Pjesnički volonterski festival poezije posvećen snijegu u Osijeku

“50 Poems for Snow” osnovan je u Zagrebu 2012. godine, a radi se o neprofitnom međunarodnom festivalu poezije koji se održava jednom godišnje i to prvu večer nakon pada prvog obilnijeg snijega u određenom gradu. O čemu se točno radi provjerite ovdje.

13. Izložba Vedrana Perkova (22.11.-31.1.)

Još uvijek traje samostalna izložba Vedrana Perkova „A B C Č Ć D Dž Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P R S Š T U V Z Ž“ u Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku. O čemu se točno radi pogledajte ovdje.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Nema šta nema! Besplatni koncert, Baranjski bećarac, baranjski grah u ćupu, Festival tista i smotra folklora, rekreacijska biciklijada...

Dan županije ove godine prerastao u cijeli tjedan: Hrpa besplatnih događanja i koncert Indire!

Osječko-baranjska županija 2. lipnja obilježava Dan županije, što je ujedno podsjetnik na isti dan 1997. godine, kad su se u Belom Manastiru Više…

Sutra mnoštvo događanja u sklopu manifestacije u Osijeku...

Hrvatska volontira 2022. – prijavljeno preko 250 volonterskih aktivnosti!

Hrvatski centar za razvoj volonterstva, regionalni i lokalni volonterski centri, u partnerstvu s Hrvatskim Crvenim križem, Mrežom mladih Hrvatske i Više…

Program obilježavanja počinje malo ranije tako da već i danas možemo očekivati nekoliko događanja...

Objavljen Program obilježavanja Dana grada Osijeka

Iz Grada Osijeka su objavili i program obilježavanja Dana grada Osijeka, 2. prosinca. Program obilježavanja počinje malo ranije tako da Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša