OSJEČANI

Posjeta mladih iz zemalja EU u sklopu Erasmus+ programa

U Zlatnoj Gredi i Osijeku susrest će se skupine mladih iz Španjolske i Poljske uz mlade iz područja Osječko-baranjske županije

Objavljeno 13.09.2019
Ivona Amidžić

U sklopu Erasmus+ projekta Rigt2Move u Zlatnoj Gredi i Osijeku, od 15. do 21. rujna, susrest će se skupine mladih iz Španjolske i Poljske uz mlade sudionike iz područja Osječko-baranjske županije.

Riječ je o razmjeni mladih iz različitih zemalja koji sudjeluju u programu utemeljenom na neformalnim metodama učenja kojima razvijaju svoje kompetencije, postaju svjesni društveno bitnih tema, otkrivaju nove kulture te jačaju vrijednosti kao što su solidarnost, demokracija, prijateljstvo.

Kroz različite radionice, koje su imali prilike samostalno osmisliti, podijelit će znanja o ljudskim pravima, dostojanstvu i migracijama, odigrati interaktivne i zanimljive igre „Provedi dan kao migrant“ i city game „Migrantski putevi naslijeđa“, upoznati stvarnog izbjeglicu te osmisliti aktivnosti podizanja svijesti građana o aktualnim migrantskim temama. Ovo je ujedno prilika da se mladi upoznaju i s bogatom kulturnom baštinom regije koju će imati prilike doživjeti na mladima primjeren način.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Naučili su da i od kuće bez problema mogu raditi za portugalske i turske tvrtke - Odličan feedback Erasmus + projekta "S Ruđericom po nove vještine"

Učenici smjera Grafika i Web Dizajn – I danas šalju svoje radove inozemnim poslodavcima, a pomagali su i gradonačelničkim kandidatima

Kako je raditi u inozemstvu i to puno radno vrijeme u poduzećima čiji je rad usko vezan uz njihovu struku Više…

Osječki osmaši u Zlatnoj Gredi saznali zanimljivosti o riječnim sustavima i smišljali rješenja za izazove koje donose klimatske promjene.

Na Svjetski dan voda naučili kako izgraditi (i štititi) svoju rijeku

Kako se zove mladunče jelena i košute? Na ovo i brojna druga pitanja o odgovarali su učenici 8. razreda OŠ Više…

Riječ je o projektu vrijednom 1,25 milijuna kuna, a cilj mu je jačanje svijesti o održivom razvoju i klimatskim promjenama.

Erasmus+ okupio učenike iz Osijeka, Francuske, Španjolske i Portugala radi jačanja svijesti o klimatskim promjenama

Učitelji i učenici OŠ August Šenoa ugostili su u utorak 35 učitelja i učenika iz Francuske, Španjolske i Portugala u Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Projektom su razvijena četiri edukativna programa s temama prilagodbe klimatskim promjenama kroz mjere očuvanja zdravih ekosustava u istočnoj Hrvatskoj

Generacija prilagodbe: Mladi istočne Hrvatske na čelu klimatske adaptacije

Predavanje će se održati u učionici 54 na Filozofskom fakultetu u Osijeku (Lorenza Jägera 9) s početkom u 18 sati te je otvoreno za javnost.

Najava predavanja izv. prof. dr. sc. Hrvoja Klasića “Ima li povijesti bez ustaša i partizana”?