ŽIVOT

Prošao je božićni ručak i uživanje u delicijama – sad svi na vaganje!

Prosječno se u 10 dana nakon Božića dobije 0,6 posto tjelesne težine - potvrdila su istraživanja... Koliko ste vi do danas dobili? Hrabro na vagu!

Objavljeno 25.12.2018
Antonela Verković

Ne znamo za vas, ali mi smo sinoć odmah nakon polnoćke ‘navalili’ na meso, mlince, a o kolačima da i ne govorimo…

Nije nepoznanica kako za vrijeme božićnih blagdana svi pretjeraju u konzumaciji hrane i pića, što je, mi bismo rekli i normalno, jer tko bi odolio svim tim raznolikim vrstama kolača i ostalim specijalitetima?!

ŠTO POKAZUJE ISTRAŽIVANJE?

Jedno istraživanje je došlo do vrlo zanimljivog podatka: prosječno se u 10 dana nakon Božića dobije 0,6 posto tjelesne težine. Zvuči malo? Na prvu jest, ali kako istraživanje tvrdi da do sljedećeg ljeta uspijemo izgubiti tek polovicu te težine, sve počinje zvučati drugačije.

Krivci su obilni obiteljski ručkovi i večere, a na taj dan pojedemo i do nevjerojatnih 6000 kalorija, što je triput više od preporučene doze.

Uz to, ovih smo dana posebno neaktivni pa se te kalorije gotovo i ne tope.

Najkritičniji dan je Božić – znanstvenici su utvrdili da ćemo 25. prosinca unijeti nevjerojatnih 6000 kalorija, što je čak tri puta više od preporučenog iznosa. Ono što je bitno, ako želimo sačuvati formu, da ‘zgriješimo’ samo taj jedan dan. Jer je ‘cheat day’ je dozvoljen čak i u najstrožim dijetama.

FOTO: Pixabay

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U nastavku teksta donosimo neke od originalnih, inovativnih i uzbudljivih destinacija koje ove jeseni nude gastro iskustvo za pamćenje.

Jesenski gastro vodič uz koje je odabir najboljih restorana mačji kašalj

Regionalna restoranska scena dinamično je dočekala jesensko razdoblje, a tom svjedoči niz odličnih restorana, bistroa, vinarija i barova koji nude Više…

Za stanovnike Osijeka ovo su najpopularniji izbori korisnika, top tri restorana u Osijeku.

Osječani obožavaju street food, naručuju ga više od burgera i pizza, ali i dalje najviše vole – pomfrit!

Donosimo vam kulinarske izbore Hrvata u 2023. godini. Izgleda da tradicionalni favoriti polako ustupaju mjesto nekim novim jelima, a apsolutni Više…

Zadnjih godinu dana, u restoranu se radi na velikom ZAOKRETU te im je želja bila preobraziti se u kvalitetan BISTRO koji bi osim toga nudio wine and deli koncept uz ponajbolju vinsku kartu u gradu i šire

Potpuni zaokret u restoranu Lipov hlad – kušali smo nova jela

Kultni donjogradski restoran, dobro poznat osječanima ali i izvan naše županije godinama je služio tradicionalnu hranu na visokoj razini. Klasični Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Smijeh ima snažnu moć širenja pozitivne energije, zašto ove jeseni ne bismo poklonili upravo to? Pokloniti osmijeh nije tek beznačajan čin – to je dar koji ima trajan učinak, a još je ljepše ako dolazi u obliku nezaboravnog iskustva

Pokloni zadivljujuće jesensko iskustvo, pokloni osmijeh

Radionica je namijenjena mladima koji žele steći nova znanja, inspirirati se i aktivno sudjelovati u stvaranju pozitivnih promjena

Srce za promjenu – Poziv mladima

Ova neobična pekarska delicija, koja je već neko vrijeme glavna zvijezda svjetskih društvenih mreža, nije samo oku privlačna, već obećava i pravu eksploziju okusa

Probali smo cube kroasan: Viralni hit koji je osvojio svijet, stigao je u Mlinar!