POLITIKA

Škoro: Zatvaranje škola i vrtića tek je dio rješenja

"Sada vidimo koliko su važni neovisnost i vlastita proizvodnja - od higijenskih sredstava, zaštitnih maski, do mlijeka, žitarica, mesa i svega ostalog"

  Objavljeno 13.03.2020
  Ivona Amidžić

  Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro poručio je u petak da je zatvaranje škola i vrtića zbog epidemije koronavirusa tek dio rješenja, istaknuvši važnost državnog suvereniteta i vlastite proizvodnje.

  “Koronavirus otvara oči u mnogočemu. Sada vidimo koliko su važni neovisnost i vlastita proizvodnja – od higijenskih sredstava, zaštitnih maski, do mlijeka, žitarica, mesa i svega ostalog potrebnog za život. Vidimo i koliko je loše graditi budućnost samo na najmu slobodnih kreveta i dolasku stranih gostiju, a ne na razvoju tehnologije, baziranom na vlastitom znanju. Podsjetio nas je taj isti virus zašto je važan državni suverenitet, zašto struku treba cijeniti i koliko su važne sigurne i čvrste granice”, napisao je Škoro na svom facebooku.

  Napominjući kako je zatvaranje škola i vrtića tek dio rješenja, smatra da bi za početak trebalo pokrenuti opću mobilizaciju u našoj prehrambenoj industriji i poljoprivredi te osigurati da Hrvatska što skorije bude u mogućnosti samostalno proizvesti dovoljno hrane da smo neovisni o bilo kome.

  Trebalo bi, smatra Škoro, osnovati državni krizni fond koji će uz pomoć financijskog sektora sanirati posljedice koronavirusa na gospodarstvo (neke zemlje u okruženju već su odvojile sredstva u proračunu za pomoć).

  Škoro drži i da bi trebalo “zaboraviti na strančarenje i sitne interese, ne uzdati se u sreću, nego u mudrost i pamet, pa svi zajedno učiniti sve što možemo u zaštiti naroda i zemlje”.

  Koronavirus otvara oči u mnogočemu. Sada vidimo koliko su važni neovisnost i vlastita proizvodnja – od higijenskih…

  Objavljuje Miroslav ŠkoroPetak, 13. ožujka 2020.

  (Hina)

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  "Ne otvarajte račune da mi uplaćujemo vama, počnite vi plaćati nama"

  Škoro žestoko napao vladu zbog potresa i koronavirusa: “Ne mogu si pomoći”

  Miroslav Škoro se putem svog Facebook profila žestoko okomio na vladu zbog njezinog ponašanja kroz cijelo vrijeme pandemije te nakon Više…

  Država će lokalnim jedinicama, HZZO-u i HZMO-u dati beskamatni zajam do visine koliko su izgubili...

  Sabor prihvatio paket zakona za pomoć gospodarstvu pogođenom koronavirusom

  Hrvatski sabor prihvatio je u četvrtak Vladin paket zakona za pomoć gospodarstvu pogođenom epidemijom koronavirusa vrijedan gotovo 30 milijardi kuna, Više…

  Grbin smatra da sabor i dalje treba nastaviti s radom, pogotovo sada kada je stanje u državi teško

  Grbin: Sabor treba proglasiti izvanredno stanje u državi

  SABORSKI zastupnik SDP-a Peđa Grbin je izjavio da bi sabor trebao donijeti odluku o izvanrednom stanju u državi i taksativno pobrojiti Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  "Ne otvarajte račune da mi uplaćujemo vama, počnite vi plaćati nama"

  Škoro žestoko napao vladu zbog potresa i koronavirusa: “Ne mogu si pomoći”

  Plenković: "Pandemija mijenja svijet. Funkcioniranje kakvo poznajemo se mijenja"

  (VIDEO) Plenković i ministri otkrili gospodarske mjere koje uvode i kako do njih

  Petrov: „Naglasak treba biti na otpisu javnih davanja, prije svega doprinosa na plaće onima koji su pogođeni krizom kako bi se zadržala radna mjesta, jer odgoda neće biti dovoljna"

  Petrov: „Jedina prava mjera je otpis poreza i javnih davanja“