POLITIKA

Vrkić pomaže pronaći posmrtne ostatke Jean-Michela Nicoliera ubijenog na Ovčari

''Žalosno je što do danas naš sustav nije saznao gdje je ubijeni i nestali'' - napisao je na Facebooku i obećao dati sve od sebe u pronalasku Nicolierova tijela.

    Objavljeno 16.11.2018
    Antonela Verković

    Francuski dragovoljac Jean-Michel Nicolier ubijen je na Ovčari kao pripadnik HOS-a nakon što je odveden iz vukovarske bolnice u kojoj je ležao kao ranjenik.

    Naš gradonačelnik ujedno je i povjerenik hrvatske predsjednice za nestale u Domovinskom ratu.

    Naime,  Vrkić i Paul Nicolier, brat francuskog dragovoljca Jean-Michela Nicoliera, pozvali su predstavnike Srbije i predsjednika Aleksandra Vučića da pomognu u potrazi za njegovim posmrtnim ostatcima i posmrtnim ostatcima svih nestalih.

    Najavio kako će se uključiti u potragu te “provjeriti sve podatke koje dosad imamo s Veranom Matićem, izaslanikom predsjednika Srbije za nestale u ratu”.

    Paul Nicolier rekao je kako se nada da će povjerenik hrvatske predsjednice Ivan Vrkić od Verana Matića dobiti željene informacije i o njegovu bratu i o svima koji se vode kao nestali, a ubijeni su na Ovčari.

    “Naša majka Lylian je stara i bolesna i jedino što bi željela prije smrti jest saznati gdje su posmrtni ostatci Jean-Michela”, rekao je Paul Nicolier.

    Pozvao je srpskog predsjednika Aleksandra Vučića da uskoro na sastanku s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom ponudi neke informacije o njegovu bratu i drugim nestalima. Na to je Vrkić dodao kako će predložiti Matiću da upozori Vučića da se tom pitanju da nužna pozornost.

    VRKIĆ NA FACEBOOKU

    Danas sam imao čast primiti obitelj pokojnog vukovarskog junaka Jean-Michel Nicoliera. Žalosno je što do danas naš sustav nije saznao gdje je ubijeni i nestali – kako je i sam volio isticati – ponosni pripadnik Hrvatskih obrambenih snaga

    S posebnim zadovoljstvom uključujem se u akciju pronalaska njegovoga tijela, stoga ću podatke koje sam danas razmijenio s njegovom obitelji provjeriti s gospodinom Veranom Matićem, izaslanikom srbijanskoga predsjednika Vučića za pitanja nestalih.

    Iznimna mi je čast što kroz ulogu povjerenika predsjednice Kolinde Grabar Kitarović mogu pomoći obitelji u pronalasku Nicolierovoga tijela, kako bi njegova majka napokon saznala gdje zapaliti svijeću oplakanom sinu.

    Danas sam imao čast primiti obitelj pokojnog vukovarskog junaka Jean-Michel Nicoliera. Žalosno je što do danas naš…

    Objavljuje Ivan VrkićPetak, 16. studenoga 2018.

     

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Žrtva svih poginulih i nestalih u Vukovaru nikada ne smije biti zaboravljena, ona ima značajnu ulogu u hrvatskoj povijesti, uspostavi samostalne, nezavisne i suverene države, poručuje Banožić

    Dan sjećanja na žrtvu Vukovara obilježen s više od 10.000 ljudi

    Kolona sjećanja koju su predvodili hrvatski branitelji Vukovara danas je, 18. studenoga 2020. godine bila središnji događaj obilježavanja Dana sjećanja Više…

    "Anušić, umjesto da je kontrolirao, kako je i obećavao, što rade gradovi i općine u 'njegovoj' županiji te pridržavaju li se preporuka Zavoda, prebacuje odgovornost na druge"

    Zbrka zbog komaraca – Vrkić: Župan ili laže ili nije upoznat s činjenicama, stoga ih želim javno iznijeti

    Prenosimo cijelu reakciju gradonačelnika Ivana Vrkića na izjave Župana Ivana Anušića o odgovornosti Grada Osijeka za najezdu komaraca: “Radi istinitog Više…

    Gamoš: "Županija se igra s ozbiljnom temom, iznimno važnom za Osijek i županiju, a sve ususret unutarstranačkim izborima u HDZ-u te parlamentarnim i lokalnim izborima koje slijede"

    Grad nije odustao od gradnje Gospodarskog centra

    Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić opovrgnuo je optužbe Osječko-baranjske županije da je osječka Urbana aglomeracija odustala od izgradnje Gospodarskog centra, koja Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Hrvatska je u srijedu birala 11. saziv Hrvatskog sabora. Građani su u velikom broju izašli na birališta kako bi izabrali 151 saborskog zastupnika. Još jednom, izgledno je da ćemo imati "Frankeštajn" vladajuću koaliciju

    Hoćemo li imati još jednu “Frankenštajn” vladu?

    Grad Osijek prihvatio je nagodbeni prijedlog tužitelja Saubermacher Dienstleistungs AG i Strabag AG te se obvezuje isplatiti iznos od 3.897.000,00 EUR, najkasnije do 30. studenoga 2024. godine.

    Osječki gradonačelnik Radić o slučaju Saubermacher-Strabag: Ovo je najštetnija sudska presuda protiv Grada Osijeka. Nemamo veze s njom, ali ćemo ju platiti a građani to neće osjetiti

    SDP Osijek je poslao priopćenje povodom Svjetskog dana socijalne pravde te prozvao gradsku upravu

    SDP Osijek – Svjetski dan socijalne pravde