ŽIVOT

YES rebel bites i Fresh Healthy Bar dvije zdrave ugostiteljske ponude u Osijeku

U Osijeku na dva mjesta možete pojesti ukusne i zdrave zalogaje, a koji nisu dio klasičnih restorana već su otvoreni s namjerom da Osječanima i gostima grada Osijeka ponude nešto što u Osijeku nismo imali prilike kušati

Objavljeno 12.09.2024
Darija Kovačić

U Osijeku na dva mjesta možete pojesti ukusne i zdrave zalogaje, a koji nisu dio klasičnih restorana već su otvoreni s namjerom da Osječanima i gostima grada Osijeka ponude nešto što u Osijeku nismo imali prilike kušati (bar ne u ovakvom obliku).

YES rebel bites je bistro smješten u ulici Hrvatske republike, a koji je svojom ponudom zapravo pravi Vege bistro s dnevnim menijima. Otvoren prošle godine u listopadu svakim danom je sve popularniji i uvijek nudi zdrave obroke bazirane na isključivo održivoj prehrani s prihvatljivim cijenama.

Posjetili smo nekoliko puta YES rebel bites bistro i malo je reći da smo bili oduševljeni. Osim atmosfere koja je uvijek odlična i pomalo kaotična i iznimno ljubaznog osoblja koje tamo radi, hrana je bila savršena, njihove juhe, složenci, punjene paprike, i zaista jako ukusni deserti su nas oduševili!

Od nedavno imaju i opciju besplatne dostave dnevnih menija što je zaista zgodno pogotovo ako ste na radnom mjestu i želite ukusan i zdrav obrok po prihvatljivoj cijeni, a uz to za te obroke nije morala biti ozlijeđena niti jedna životinja! Ne zaboravljamo niti njihove Happy hours kada je često desert gratis! Super ako pitate nas.

 

Radno vrijeme YES rebel bite bistroa je:
Ponedjeljak – subota 10:00 – 17:00
Nedjelja – zatvoreno

Dostavljaju putem Glovo i Wolt dostavnih službi

Fresh Healthy Bar
Od nedavno imamo novi restoran zdrave hrane u Osijeku naziva “Fresh Healthy Bar”. Otvorili su ga supružnici Matej i Kate inače Irkinja, a po povratku iz Irske.

Kako kažu za sebe: “Mi smo Matej i Kate, Matej, rođen i odrastao u Osijeku, proveo je više od desetljeća živeći u Kanadi i Irskoj. Ja sam Kate, njegova supruga, iz prekrasnog zapadnog dijela Irske. Zajedno dijelimo strast prema planinarenju i zdravom načinu života. Fresh za nas nije samo kafić nego način života i prilika da postanemo dio ove živahne zajednice. Sretni smo što ovaj prekrasan grad nazivamo našim domom i ne možemo dočekati da vas sve upoznamo.”

U ponudi imaju raznolike zdrave kombinacije kao što je “Sunburnt Chickpeas” i “Greekish”. Također možete složiti svoju vlastitu salatu ili wrap – poznatiji kao “Make It Fresh”. Osim toga ono što možete očekivati u Fresh Healthy baru su i kava, Biljni latte, Craft čajevi, Smoothiji, 100% sokovi, Zdrave poslastice, Sjeckane svježe salate, Wrapovi…

Isprobali smo njihove slasne Smoothije i wrapove i zaista su preukusni. Uopće ne sumnjamo da će Matej i Kate ostati u Osijeku još dugo, dugo.

Fresh Healthy Bar se nalazi u Prolazu Julija Benešića, surađuju s lokalnim OPG-ovima gdje nabavljaju svježe namirnice za svoje svakodnevne doručke, ručkove i večere.

Radno vrijeme Fresh Healthy bara je:
– Subota: 8:00 – 14:00 / 18:00 – 22:00
– Ponedjeljak – Petak: 8:00 – 15:00 / 16:00 – 22:00
– Nedjelja / nedjeljni brunch: 8:00 – 14:00

Dostavljaju putem Glovo i Wolt dostavnih službi

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Kada neka aktivnost, kao npr. posjet omiljenom restoranu, ponavljan dovoljno često, postaje automatski i obavlja se bez mnogo svjesnog razmišljanja.

Problem s vašim omiljenim restoranom

Svatko od nas ima svoje preferencije: od hrane koju jede do glazbe koju sluša i mjesta koja posjećuje. Te su Više…

Zadnjih godinu dana, u restoranu se radi na velikom ZAOKRETU te im je želja bila preobraziti se u kvalitetan BISTRO koji bi osim toga nudio wine and deli koncept uz ponajbolju vinsku kartu u gradu i šire

Potpuni zaokret u restoranu Lipov hlad – kušali smo nova jela

Kultni donjogradski restoran, dobro poznat osječanima ali i izvan naše županije godinama je služio tradicionalnu hranu na visokoj razini. Klasični Više…

"iznenaditi ćemo vas s ukusnim veganskim burgerima, gibanicom sa "sirom", burekom s "mesom" i drugim delicijama. Uz pristupačne cijene i brzu uslugu, želimo biljnu prehranu i cjelovite održive obroke učiniti dostupnim svima"

[FOTO] U Osijeku se otvara novi vege bistro – YES!

Nakon što je Vege Lege, veganski restoran u Osijeku prije više godina zatvoren, stvorila se potreba za sve one naše Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Ruralna područja kriju nevjerojatne lokacije koje godinama inspiriraju profesionalne i amaterske fotografe, ali i turiste, zaljubljenike u čuda prirode, floru i faunu, život na selu…

Izbor najboljih ruralnih fotografija RuralFoto – još 7 dana za nominacije

Ako biste, dakle, voljeli popuniti svoj kućni budžet i sigurni ste u svoje bicepse i tricepse – dođite na Trg Ante Starčevića u četvrtak i iskoristite priliku za odlijepiti!

[FOTO/VIDEO] Prilika za odlijepiti (10.000 EUR) stiže u Osijek!

Ovogodišnji festival bio je posvećen temama poput tekstila, održivosti i utjecaja modne industrije, osobito brze mode, na okoliš

PLANTIDA 2024: Četvrto izdanje osječkog eko festivala unaku tekstila