POLITIKA

Beroš: Liste čekanja veće za 10 posto, reaktivirano 60 posto bolničkog sustava

"To je zadovoljavajući trend, ali da bismo se prilagodili novoj situaciji već smo rekli da radimo u dvije smjene i da se neke pretrage i zahvati odvijaju i vikendom"

    Objavljeno 11.06.2020
    Ivona Amidžić

    Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je da su se liste čekanja tijekom krize zbog koronavirusa povećale za 10 posto, no do sada je reaktivirano 60 posto bolničkog sustava, što je zadovoljavajući trend.

    “Liste čekanja su problem i od ranije, koronavirus kriza poremetila je redovni sustav odvijanja i pružanja zdravstvene zaštite, a liste čekanja povećane su za okvirno 10 posto”, rekao je Beroš nakon predstavljanja HDZ-ova predizbornog programa u središnjici stranke.

    Ponovio je kako se zdravstveni sustav nakon mjera reaktivacije vraća u normalu, kazavši da je 60 posto bolničkog sustava reaktivirano, a dostignuto je preko 82 posto specijalističko-konzilijarnih pregleda.

    “To je zadovoljavajući trend, ali da bismo se prilagodili novoj situaciji već smo rekli da radimo u dvije smjene, da se neke pretrage i zahvati odvijaju i vikendom”, istaknuo je ministar zdravstva.

    Na pitanje kako se planiraju realizirati planovi iz predizbornog programa, poput modernizacije zdravstva, revitalizacije Imunološkog zavoda i izgradnje Nacionalne dječje bolnice, uz tolike dugove u zdravstvu, Beroš je priznao kako je istina da postoje veliki dugovi.

    “Međutim, u proteklom mandatu u zdravstveni sustav uloženo je 2,9 milijarde iz državnog proračuna, ali i međunarodnih institucija”, kazao je dodavši da i na domaćem tržištu postoje institucionalni investitori koji su spremni ulagati u zdravstveni sustav.

    Upitan hoće li u novoj Vladi ostati ministar zdravstva, Beroš je odgovorio da će se to vidjeti nakon izbora. “To ovisi o izbornom uspjehu u koji vjerujem. Volio bih i dalje raditi na unaprjeđenju hrvatskog zdravstvenog sustava”, poručio je.

    (Hina)

    foto: screenshot

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Ministar zdravstva kaže kako je o tom događaju obaviještena i Europska agencija za lijekove

    Beroš: HZJZ i HALMED pomno analiziraju smrt 33-godišnje osobe nakon cijepljenja

    Ministar Vili Beroš izjavio je u četvrtak da HZJZ I HALMED pomno analiziraju sve aspekte smrti 33-godišnje osobe, koja je Više…

    "Trenutna epidemiološka situacija u Hrvatskoj zadovoljavajuća, bez obzira na pojavu žarišta u Zadru i porast oboljelih u zadnjih nekoliko dana"

    Beroš navodi kako nema značajnijih prepreka održavanju predizbornih aktivnosti

    Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da nema značajnijih prepreka održavanju predizbornih aktivnosti, napominjući da će DIP u suradnji s Više…

    Na predstojećim izborima nositelj izborne liste HDZ-a u X. izbornoj jedinici bit će Beroš

    Vili Beroš: Imam dovoljno snage i za predizbornu utrku i brigu o zdravstvenom sustavu

    Ministar zdravstva Vili Beroš bit će nositelj izborne liste HDZ-a u X. izbornoj jedinici, nakon što je premijer Plenković izjavio Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Hrvatska je u srijedu birala 11. saziv Hrvatskog sabora. Građani su u velikom broju izašli na birališta kako bi izabrali 151 saborskog zastupnika. Još jednom, izgledno je da ćemo imati "Frankeštajn" vladajuću koaliciju

    Hoćemo li imati još jednu “Frankenštajn” vladu?

    Grad Osijek prihvatio je nagodbeni prijedlog tužitelja Saubermacher Dienstleistungs AG i Strabag AG te se obvezuje isplatiti iznos od 3.897.000,00 EUR, najkasnije do 30. studenoga 2024. godine.

    Osječki gradonačelnik Radić o slučaju Saubermacher-Strabag: Ovo je najštetnija sudska presuda protiv Grada Osijeka. Nemamo veze s njom, ali ćemo ju platiti a građani to neće osjetiti

    SDP Osijek je poslao priopćenje povodom Svjetskog dana socijalne pravde te prozvao gradsku upravu

    SDP Osijek – Svjetski dan socijalne pravde