POLITIKA

Beroš: Liste čekanja veće za 10 posto, reaktivirano 60 posto bolničkog sustava

"To je zadovoljavajući trend, ali da bismo se prilagodili novoj situaciji već smo rekli da radimo u dvije smjene i da se neke pretrage i zahvati odvijaju i vikendom"

  Objavljeno 11.06.2020
  Ivona Amidžić

  Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je da su se liste čekanja tijekom krize zbog koronavirusa povećale za 10 posto, no do sada je reaktivirano 60 posto bolničkog sustava, što je zadovoljavajući trend.

  “Liste čekanja su problem i od ranije, koronavirus kriza poremetila je redovni sustav odvijanja i pružanja zdravstvene zaštite, a liste čekanja povećane su za okvirno 10 posto”, rekao je Beroš nakon predstavljanja HDZ-ova predizbornog programa u središnjici stranke.

  Ponovio je kako se zdravstveni sustav nakon mjera reaktivacije vraća u normalu, kazavši da je 60 posto bolničkog sustava reaktivirano, a dostignuto je preko 82 posto specijalističko-konzilijarnih pregleda.

  “To je zadovoljavajući trend, ali da bismo se prilagodili novoj situaciji već smo rekli da radimo u dvije smjene, da se neke pretrage i zahvati odvijaju i vikendom”, istaknuo je ministar zdravstva.

  Na pitanje kako se planiraju realizirati planovi iz predizbornog programa, poput modernizacije zdravstva, revitalizacije Imunološkog zavoda i izgradnje Nacionalne dječje bolnice, uz tolike dugove u zdravstvu, Beroš je priznao kako je istina da postoje veliki dugovi.

  “Međutim, u proteklom mandatu u zdravstveni sustav uloženo je 2,9 milijarde iz državnog proračuna, ali i međunarodnih institucija”, kazao je dodavši da i na domaćem tržištu postoje institucionalni investitori koji su spremni ulagati u zdravstveni sustav.

  Upitan hoće li u novoj Vladi ostati ministar zdravstva, Beroš je odgovorio da će se to vidjeti nakon izbora. “To ovisi o izbornom uspjehu u koji vjerujem. Volio bih i dalje raditi na unaprjeđenju hrvatskog zdravstvenog sustava”, poručio je.

  (Hina)

  foto: screenshot

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Ministar zdravstva kaže kako je o tom događaju obaviještena i Europska agencija za lijekove

  Beroš: HZJZ i HALMED pomno analiziraju smrt 33-godišnje osobe nakon cijepljenja

  Ministar Vili Beroš izjavio je u četvrtak da HZJZ I HALMED pomno analiziraju sve aspekte smrti 33-godišnje osobe, koja je Više…

  "Trenutna epidemiološka situacija u Hrvatskoj zadovoljavajuća, bez obzira na pojavu žarišta u Zadru i porast oboljelih u zadnjih nekoliko dana"

  Beroš navodi kako nema značajnijih prepreka održavanju predizbornih aktivnosti

  Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da nema značajnijih prepreka održavanju predizbornih aktivnosti, napominjući da će DIP u suradnji s Više…

  Na predstojećim izborima nositelj izborne liste HDZ-a u X. izbornoj jedinici bit će Beroš

  Vili Beroš: Imam dovoljno snage i za predizbornu utrku i brigu o zdravstvenom sustavu

  Ministar zdravstva Vili Beroš bit će nositelj izborne liste HDZ-a u X. izbornoj jedinici, nakon što je premijer Plenković izjavio Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Vladimir Ham predsjednik je Gradskog vijeća. Potpredsjednici su Drago Šerić i Željko Požega

  Konstituirano Gradsko vijeće Grada Osijeka

  Gospodin Lisin je potvrdio da će uskoro ponovno biti gost u Osijeku te da je današnji sastanak dobar zalog za budućnost kada će se razgovarati i o gospodarskim mogućnostima suradnje...

  Radni sastanak s čelnikom Međunarodne streljačke organizacije Vladimirom Lisinom

  Novoizabrani gradonačelnik Osijeka Ivan Radić i zamjenici gradonačelnika Dragan Vulin i Jasenka Crnković stupili su na dužnost

  Obavljena primopredaja izvršnih ovlasti u Gradu Osijeku