GOSPODARSTVO

(FOTO) Drugi dan HeadOnEasta – Puna Tvrđa, puno srce!

Danas je zadnji dan ovog veličanstvenog spektakla - Što ćete posjetiti prvo? :D

  Objavljeno 05.10.2019
  Ivona Amidžić

  Završio je i drugi dan HeadOnEast-a. Ulice Tvrđe bile su pune programa, pune boja, pune glazbe, pune smije, pune ljudi. HeadOnEast je opravdao svoje ime. Istok Hrvatske istinski je postao središte užitka. Slavonci, Baranjci, posebice Osječani, ali i gosti iz cijele Hrvatske imali su priliku uživati u raznolikoj, živoj Slavoniji.

  Već od ranog poslijepodneva, ulice Tvrđe preuzela je neobična vreva, nije se čekala noć, da uživanje na HeadOnEast-u započne. Mnogi su poučeni dobrim iskustvom od večeri prije, izišli na neočekivano sunčano popodne i odlučili ručati na Street food kućicama.

  Za prste polizati…

  Ukusni sendviči, valjušci, sporo pečeno meso i knedle, langošice i kulen ispunili su stolove i uveli ugodan žamor u pozadinu glazbe DJ-a. U okršaju starih i novih recepata, okušali su se kuhari Udruge kuhara Slavonije i Baranje, protiv čijih su se suvremenih rješenja za lokalnu gastronomiju nametnuli majstori kotlića iz Belišća.

  Važnu ulogu imao je i žiri, iako vrlo profesionalni kako se i očekuje s obzirom da dolaze iz HAPIH-a (Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu) i Ugostiteljske škole Osijek, srca im je osvojila baka Lenka, poznata slavonska kuharica i njeni stari prokušani recepti, ali i vedri i mladi duh.

  Biilo je puno raznih programa: za djecu je otvorena kućica s programom kazališta sjena, a preko puta nje virovitička senzacija – mali muzej koji se postavkom mini-željeznica predstavio i na HeadOnEast-u. U dvorištu pansiona Maksimilijan, čule su se gajde, kuhao se pekmez od dunje na šporetu na drva, pravile su se i taške – tradicionalni valjušci s pekmezom. Preko puta u dvorištu Dernek,  zasvirala je tambura, a domaćini iz Baranje pobrinuli se da nitko ne ostane gladan i to selekcijom baranjskih specijaliteta – janjećim paprikašom, grahom u ćupu i vrućim čvarcima.

  Hrana nije jedino što festival nudi

  HeadOnEast je pokazao i svoju poslovnu stranu te je u posebnoj maniri “poslovanje s užitkom” uvaženim gostima predstavljen rad uspješnih poduzetničkih priča Slavonije: rad Saponije, Kandita, Žita, Zračne luke Osijek, Osječke pivovare, Ancona grupe i Ravlića.

  Poseban naglasak dan je i na sportsko-poslovnu dimenziju kroz predstavljanje NK Osijeka, DOBRO World Cup Osijek i Pannonian Challenge-a.

  Izmjena dana i noći, donijela je nove vizualizacije kojima su ukrašene prekrasne zgrade Tvrđe, s potpisom festivala svjetla HeadOnEast manifestacije.

  Uz Akvarel, Miroslava Evačića, No jazz band, Quartet Valerije Nikolovske i Akleu Neon, briljirali su DJ Milly na Večeri vina i umjetnosti, DJ Omer i DJ Flegma na In Da Sofi, te DJ Brka i DJ Umbo u zvjezdi večeri- Red districtu! U najužem prolazu u Tvrđi, onom uz Franjevački samostan, u crvenim tonovima i raskošnoj i zabavnoj atmosferi jelo se i družilo na jedan neočekivani način.

  Peta instalacija festivala svjetla obasjala je danas Kazamat koji je ugostio tradicionalnu Večer vina i umjetnosti te brojnim vinoljupcima ispunio svoje dvorište. Tisuće ljudi ispunile su Tvrđu i neumorno šetale njome do kasno u noć.

  Što možemo očekivati danas?

  “Užitak je živjeti u Slavoniji, užitak je posjetiti ju kao gost. Slavonija je užitak. Stoga neka i ova subota nastavi u istom tonu. Prva subota u mjesecu, a to znači samo jednu stvar u Osijeku: Sajam antikviteta. Popodne i večer, samo za ponoviti: Food Bazzar, Ulična hrana, Craft pivo, Večer vina i umjetnosti, In da Sofa i zeleni Lounge, Festival svjetla i sjajni koncerti: Trio Reba, Vintage tape, Fluentes i brojni Dj-i. Zbog velikog interesa, ponovno će biti otvoren i Red district, a za zabavu u njemu biti će zadužen jedan od najpoznatijih mađarskih DJ-a Fami bacsi! Zadnji dan ovogodišnjeg HeadOnEast-a nikako nije opcija za preskočiti!” pozivaju organizatori.

  Pogledajte nove fotke ispod, a OVDJE možete provjeriti kako je bilo prvi dan!

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Kao i svaki put očekuje se velika gužva, a iako će biti hladno u Tvrđi će biti najtoplije :D Navratite!

  Sajam antikviteta i domaćih proizvoda uz Advent u Tvrđi (4.1.2020.)

  Cijele godine, svake prve subote u mjesecu, pa tako i naredne, 4. siječnja 2020., posjetite osječki stari grad Tvrđu i Više…

  Ovaj međunarodni znanstveni skup se održava 12. i 13. prosinca 2019. u prostorijama Odsjeka za kulturu, medije i menadžment Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku na Trgu Svetoga Trojstva 3 i u obnovljenoj Staroj pekari na Trgu Vatroslava Lisinskoga

  Započeo Četvrti međunarodni znanstveni skup “Europski realiteti”

  Početak 4. međunarodnog znanstvenog skupa „Europski realiteti“ pod krovnom temom „Kretanja“ – ujedno je završni događaj projekta „Edukativni i informativni Više…

  Strategijom razvoja osječke Tvrđe predviđeno je ukupno 12 projekata. Projektima je predviđena obnova i prenamjena građevina kulturne baštine.

  Projekti osječke Tvrđe prezentirani u HGK

  Za zainteresiranu javnost i struku, danas u prostorijama HGK u Osijeku oranizirana je prezentacija projekata osječke Tvrđe. Dvorana HGK je Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Do 31. prosinca 2020. u Osijeku će se izgraditi 5G mreža

  Osijek postaje prvi hrvatski 5G grad

  Radnike traže raznovrsne tvrtke, pronađite idealnu za sebe!

  Nova ponuda poslova – stižu nove prilike!