GOSPODARSTVO

(FOTO) Drugi dan HeadOnEasta – Puna Tvrđa, puno srce!

Danas je zadnji dan ovog veličanstvenog spektakla - Što ćete posjetiti prvo? :D

  Objavljeno 05.10.2019
  Ivona Amidžić

  Završio je i drugi dan HeadOnEast-a. Ulice Tvrđe bile su pune programa, pune boja, pune glazbe, pune smije, pune ljudi. HeadOnEast je opravdao svoje ime. Istok Hrvatske istinski je postao središte užitka. Slavonci, Baranjci, posebice Osječani, ali i gosti iz cijele Hrvatske imali su priliku uživati u raznolikoj, živoj Slavoniji.

  Već od ranog poslijepodneva, ulice Tvrđe preuzela je neobična vreva, nije se čekala noć, da uživanje na HeadOnEast-u započne. Mnogi su poučeni dobrim iskustvom od večeri prije, izišli na neočekivano sunčano popodne i odlučili ručati na Street food kućicama.

  Za prste polizati…

  Ukusni sendviči, valjušci, sporo pečeno meso i knedle, langošice i kulen ispunili su stolove i uveli ugodan žamor u pozadinu glazbe DJ-a. U okršaju starih i novih recepata, okušali su se kuhari Udruge kuhara Slavonije i Baranje, protiv čijih su se suvremenih rješenja za lokalnu gastronomiju nametnuli majstori kotlića iz Belišća.

  Važnu ulogu imao je i žiri, iako vrlo profesionalni kako se i očekuje s obzirom da dolaze iz HAPIH-a (Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu) i Ugostiteljske škole Osijek, srca im je osvojila baka Lenka, poznata slavonska kuharica i njeni stari prokušani recepti, ali i vedri i mladi duh.

  Biilo je puno raznih programa: za djecu je otvorena kućica s programom kazališta sjena, a preko puta nje virovitička senzacija – mali muzej koji se postavkom mini-željeznica predstavio i na HeadOnEast-u. U dvorištu pansiona Maksimilijan, čule su se gajde, kuhao se pekmez od dunje na šporetu na drva, pravile su se i taške – tradicionalni valjušci s pekmezom. Preko puta u dvorištu Dernek,  zasvirala je tambura, a domaćini iz Baranje pobrinuli se da nitko ne ostane gladan i to selekcijom baranjskih specijaliteta – janjećim paprikašom, grahom u ćupu i vrućim čvarcima.

  Hrana nije jedino što festival nudi

  HeadOnEast je pokazao i svoju poslovnu stranu te je u posebnoj maniri “poslovanje s užitkom” uvaženim gostima predstavljen rad uspješnih poduzetničkih priča Slavonije: rad Saponije, Kandita, Žita, Zračne luke Osijek, Osječke pivovare, Ancona grupe i Ravlića.

  Poseban naglasak dan je i na sportsko-poslovnu dimenziju kroz predstavljanje NK Osijeka, DOBRO World Cup Osijek i Pannonian Challenge-a.

  Izmjena dana i noći, donijela je nove vizualizacije kojima su ukrašene prekrasne zgrade Tvrđe, s potpisom festivala svjetla HeadOnEast manifestacije.

  Uz Akvarel, Miroslava Evačića, No jazz band, Quartet Valerije Nikolovske i Akleu Neon, briljirali su DJ Milly na Večeri vina i umjetnosti, DJ Omer i DJ Flegma na In Da Sofi, te DJ Brka i DJ Umbo u zvjezdi večeri- Red districtu! U najužem prolazu u Tvrđi, onom uz Franjevački samostan, u crvenim tonovima i raskošnoj i zabavnoj atmosferi jelo se i družilo na jedan neočekivani način.

  Peta instalacija festivala svjetla obasjala je danas Kazamat koji je ugostio tradicionalnu Večer vina i umjetnosti te brojnim vinoljupcima ispunio svoje dvorište. Tisuće ljudi ispunile su Tvrđu i neumorno šetale njome do kasno u noć.

  Što možemo očekivati danas?

  “Užitak je živjeti u Slavoniji, užitak je posjetiti ju kao gost. Slavonija je užitak. Stoga neka i ova subota nastavi u istom tonu. Prva subota u mjesecu, a to znači samo jednu stvar u Osijeku: Sajam antikviteta. Popodne i večer, samo za ponoviti: Food Bazzar, Ulična hrana, Craft pivo, Večer vina i umjetnosti, In da Sofa i zeleni Lounge, Festival svjetla i sjajni koncerti: Trio Reba, Vintage tape, Fluentes i brojni Dj-i. Zbog velikog interesa, ponovno će biti otvoren i Red district, a za zabavu u njemu biti će zadužen jedan od najpoznatijih mađarskih DJ-a Fami bacsi! Zadnji dan ovogodišnjeg HeadOnEast-a nikako nije opcija za preskočiti!” pozivaju organizatori.

  Pogledajte nove fotke ispod, a OVDJE možete provjeriti kako je bilo prvi dan!

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Nakon tri mjeseca stanke zbog koronakrize, Sajam antikviteta i osječka kavica u Tvrđi i na trgu Svetog Trojstva ponovno će biti mamac za posjetitelje

  U subotu, 6. lipnja, u Tvrđi opet Sajam antikviteta

  Nakon tri mjeseca stanke zbog koronakrize, Sajam antikviteta i osječka kavica u Tvrđi i na trgu Svetog Trojstva ponovno će Više…

  U lipnju počinju najveći radovi u povijesti Tvrđe, obnovit će se minimalno 30 tisuća četvornih metara

  U obnovu osječke Tvrđe ulaže se 127 milijuna kuna, radovi kreću 1. lipnja

  U lipnju će se ‘zabiti’ prva lopata koja će označiti početak opsežnih radova na rekonstrukciji osječke Tvrđe kakva nikada u Više…

  Ove subote u Tvrđi možete vidjeti Baranjske "Petaračke" Buše... Pravi fašnik u Osijeku!

  Ove se subote spremamo na sajam antikviteta i besplatni turistički razgled grada!

  Ove subote, 1. veljače 2020. godine u Tvrđi očekujemo neke stare tradicije, ali i neke neuobičajene, isto tradicije. U svakom Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Zapošljavaju djelatnika ili djelatnicu za rad u vulkanizerskom servisu na neodređeno

  Natječaj za posao u vulkanizer servisu Gumi-Major

  Radi se o Znanstveno-istraživačkom centru elektrotehnike i računarstva Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku (ZICER)

  Potpisan ugovor za dokumentaciju za izgradnju Znanstveno-istraživačkog centra u Osijeku

  Projekt vrijedan 15-20 milijuna eura trebao bi se realizirati u nekoliko faza...

  Osječka pivovara potpisala novi projekt: “Izgradnja tvornice slada i pogona za preradu hmelja”