ŽIVOT

Meggle grupa do kraja godine gasi proizvodnju u Osijeku

U procesu restrukturiranja i zatvaranja proizvodnje bit će otkazno oko 160 ugovora o radu zaposlenicima čija se radna mjesta gase

Objavljeno 16.07.2020
Ivona Amidžić

Meggle grupa sa sjedištem u Njemačkoj donijela je odluku o restrukturiranju poslovanja u Hrvatskoj i gašenju proizvodnje do kraja godine o čemu su danas informirali svoje zaposlenike.

Više informacija o razlozima koji su doveli do ove odluke te procesu restrukturiranja koji će provesti možete pročitati u priopćenju ispod:

“Meggle grupa sa sjedištem u Njemačkoj provodi proces optimizacije cjelokupnog poslovanja s ciljem postavljanja dugoročno održivih modela poslovanja na svim tržištima. Sukladno tome donesena je odluka o restrukturiranju poslovanja u Hrvatskoj i gašenju proizvodnje u Osijeku do kraja godine.

Meggle će od 1. siječnja 2021. na hrvatskom tržištu poslovati kroz novi model poslovanja. Odluka o restrukturiranju poslovanja u Hrvatskoj i gašenju proizvodnje u Osijeku donesena je zbog dugogodišnjih poslovnih izazova i niza kriza koje su imale negativan utjecaj na poslovanje, od krize aflatoksina, preko krize Agrokora do najnovije koronakrize.

U procesu restrukturiranja i zatvaranja proizvodnje bit će otkazno oko 160 ugovora o radu zaposlenicima čija se radna mjesta gase. Meggle će kao poslodavac u procesu restrukturiranja postupati odgovorno i socijalno osjetljivo te osigurati kvalitetne otpremnine i uvjete raskida ugovora o radu uz socijalni dijalog sa zaposlenicima i svim relevantnim tijelima.

Odluka o gašenju proizvodnje odgađana je više puta zadnjih nekoliko godina s nadom da će se uvjeti poslovanja i okolnosti poboljšati te je konačno donesena tek kada su definitivno istražene sve druge opcije.

U proizvodnju i poslovanje u Hrvatskoj Meggle grupa u zadnjih 15 godina uložila je više od 130 milijuna kuna.

Meggle će sukladno odluci o gašenju proizvodnje raskinuti suradnje sa svojim kooperantima i dobavljačima sirovina. Sve svoje ugovorne obveze prema njima Meggle će kao i do sada pravovremeno i u cijelosti ispuniti. Na hrvatskom tržištu je potražnja sirovog mlijeka kronično veća od ponude te će Meggle svojim pouzdanim dobavljačima, među kojima je i 200 malih seoskih domaćinstava, pomoći u brzom pronalasku novih kupaca ili otkupljivača.”

foto: screenshot

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Iako su im iz resornog ministvarstva poručili da nemaju razloga za strah, neki od njih boje se za svoju budućnost...

Mljekari strahuju: Tko će nakon Megglea otkupljivati njihovo mlijeko?

Nakon što je tvrtka Meggle prošlog četvrtka u Osijeku najavila gašenje proizvodnje, mljekari strahuju, piše Radio Osijek. Iako su im Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Iako se na razvoju cjepiva protiv Covida-19 intenzivno radi, još uvijek nije u potpunosti razvijeno i odobreno za uporabu...

Postoji mogućnost nestanka šprica kad se pojavi cjepivo za Covid-19

Prolazeći putem pored Batine, Aljmaša, Erduta i Dalja brod je prešao više od 150 riječnih kilometara

Riječni ophodni brod „Šokadija” plovidbom od Osijeka do Vukovara obilježio obljetnicu VRO Oluja

Broj trenutno oboljelih aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas iznosi ukupno 633

Nove informacije Stožera: Još 58 novih slučajeva u Hrvatskoj