ŽIVOT

Meggle grupa do kraja godine gasi proizvodnju u Osijeku

U procesu restrukturiranja i zatvaranja proizvodnje bit će otkazno oko 160 ugovora o radu zaposlenicima čija se radna mjesta gase

Objavljeno 16.07.2020
Ivona Amidžić

Meggle grupa sa sjedištem u Njemačkoj donijela je odluku o restrukturiranju poslovanja u Hrvatskoj i gašenju proizvodnje do kraja godine o čemu su danas informirali svoje zaposlenike.

Više informacija o razlozima koji su doveli do ove odluke te procesu restrukturiranja koji će provesti možete pročitati u priopćenju ispod:

“Meggle grupa sa sjedištem u Njemačkoj provodi proces optimizacije cjelokupnog poslovanja s ciljem postavljanja dugoročno održivih modela poslovanja na svim tržištima. Sukladno tome donesena je odluka o restrukturiranju poslovanja u Hrvatskoj i gašenju proizvodnje u Osijeku do kraja godine.

Meggle će od 1. siječnja 2021. na hrvatskom tržištu poslovati kroz novi model poslovanja. Odluka o restrukturiranju poslovanja u Hrvatskoj i gašenju proizvodnje u Osijeku donesena je zbog dugogodišnjih poslovnih izazova i niza kriza koje su imale negativan utjecaj na poslovanje, od krize aflatoksina, preko krize Agrokora do najnovije koronakrize.

U procesu restrukturiranja i zatvaranja proizvodnje bit će otkazno oko 160 ugovora o radu zaposlenicima čija se radna mjesta gase. Meggle će kao poslodavac u procesu restrukturiranja postupati odgovorno i socijalno osjetljivo te osigurati kvalitetne otpremnine i uvjete raskida ugovora o radu uz socijalni dijalog sa zaposlenicima i svim relevantnim tijelima.

Odluka o gašenju proizvodnje odgađana je više puta zadnjih nekoliko godina s nadom da će se uvjeti poslovanja i okolnosti poboljšati te je konačno donesena tek kada su definitivno istražene sve druge opcije.

U proizvodnju i poslovanje u Hrvatskoj Meggle grupa u zadnjih 15 godina uložila je više od 130 milijuna kuna.

Meggle će sukladno odluci o gašenju proizvodnje raskinuti suradnje sa svojim kooperantima i dobavljačima sirovina. Sve svoje ugovorne obveze prema njima Meggle će kao i do sada pravovremeno i u cijelosti ispuniti. Na hrvatskom tržištu je potražnja sirovog mlijeka kronično veća od ponude te će Meggle svojim pouzdanim dobavljačima, među kojima je i 200 malih seoskih domaćinstava, pomoći u brzom pronalasku novih kupaca ili otkupljivača.”

foto: screenshot

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Otkup mlijeka započinje danas, a prerada u subotu, 2. siječnja

Fortenova grupa preuzela osječki mljekaru

Osječka mljekara od danas, 1. siječnja 2021. nastavlja s proizvodnjom u sklopu Belja. Otkup mlijeka započinje danas, a prerada u Više…

Na to je utjecala i vremenska situacija u Hrvatskoj koja je donijela neke ekstremne situacije, kako u meteorološkom tako i elektroenergetskom pogledu...

Zabilježena rekordna proizvodnja el. energije iz obnovljivih izvora energije u zemlji

Hrvatska je u nedjelju zabilježila rekordnu proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora energije – ukupna je proizvodnja iz tih izvora Više…

„Meggle grupa je svjesna koliko je važno sačuvati proizvodnju mlijeka u Osijeku zbog čega smo našu odluku odlagali dok je god to bilo moguće"

Potpisan sporazum: Belje plus preuzima Meggle mljekaru u Osijeku

Belje plus, članica Fortenova grupe, i MEGGLE Hrvatska postigli su dogovor i potpisali sporazum o kupoprodaji imovine MEGGLE-ove mljekare u Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Zemlje EU-a koje su naručile cjepivo Pfizer/BioNTech strahuju da bi isporuke doza mogle stizati sa zakašnjenjem od "tri do četiri tjedna".

Pfizer iznenada javio da ne može isporučiti dogovorene doze

Ova je nordijska zemlja postala vodeća u praćenju mutacija koronavirusa jer je većinu pozitivnih testova provela analizom sekvenciranja genoma.

Danska otkrila 256 slučajeva novog soja koronavirusa

Zbog interesa javnosti HEP još jednom ponavlja broj - 0800 300 418 i poziva građane, koji trebaju, da nazovu.

HEP: Dezinformacije o navodnoj obustavi izvedbe priključaka na el. mrežu za vikend