ŽIVOT

Što danas očekujemo u Osijeku?

Što se sve danas događa u gradu?

Objavljeno 14.12.2019
Ivona Amidžić

Svaki dan je drugačiji. Svaki dan postoji nešto novo što se događa, obilježava, izlaže ili priređuje u našem divnom Osijeku. Umjesto da beskrajno pretražujete i klikate na svako događanje posebno, mi vam donosimo jednostavni pregled toga što danas možete očekivati: od muzejskih izložbi do večernjih koncerata.

Što se DANAS događa pogledajte ispod:

1. Peti Božićni sajam u Josipovcu

Kud Josipovac organizira 5. Božićni sajam u Josipovcu pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije. Sajam će započeti u 17 sati u Hrvatskom domu Josipovac, Osječka 66. Što vas sve očekuje pogledajte ovdje.

2. Secesija, Paroščići i Ratovi zvijezda u kinu Urania

Raznovrstan program očekuje sve posjetitelje Festivala secesije Osijek, a ponovno se možete zabaviti i uz Paroščiće. Obavezno pogledajte i posljednju besplatnu projekciju romantične drame Manu ženi Tanu u četvrtak 11. prosinca u 18.30 h, u sklopu Festivala indijskih filmova u Osijeku. Sve to i mnogo više pogledajte u kinu Urania, a detalje pročitajte ovdje.

3. Grand prix Osijeka u streljaštvu (13.-15.12.)

U dvorani Gradski vrt se po deveti put od 1. do 15. prosinca (petak, subota i nedjelja) održava Grand prix i Christmas Cup u natjecanju u streljaštvu sa zračnom puškom. Imati ćemo prilike gledati ponajbolje strijelce iz 11 država Europe koji će se natjecati po posebnom rasporedu. Raspored kao i ostale detalje provjerite ovdje.

4. Ledena bajka na Sokolu (12.-15.12.) PROGRAM

Ledena bajka na Sokolu ove sezone oduševljava sve velike i male, zajedno s ostatkom bogatog programa Adventa u Osijeku! Sportski sadržaji, druženja uz disco video show, ponuda slatkih i slanih delicija uz samo klizalište odlična je pozivnica za sve one kojima je ove zime Klizalište Sokol Centar drugi dom. Što je sve pripremljeno provjerite ovdje.

5. Treća adventska radionica naziva “Ukrašavanje medenjaka”

U trećem tjednu adventa u Muzeju Slavonije ponovno je spremno veselo druženje sa Šokicama Anom i Ljubicom iz udruge Šokačka grana. Na prvoj radionici podučavale su kako vesti po papiru, a na radionici koja se održava s početkom u 11.00 sati, pokazat će svima kako ukrasiti medenjake. Ulaz na radionicu je slobodan, ali je prijava, zbog ograničenog broja mjesta, potrebna. Prijaviti se možete ovdje.

6. Božićna bajka “Vilinske priče”

Na Božićnom balu lipicanaca, koji će se održati u zatvorenoj jahaonici ergele u Đakovu, očekuje Vas nova božićna bajka “VILINSKE PRIČE”. Ova glazbeno-scenska predstava s konjima, jahačima, vozačima fijakera i statistima uz goste večeri biti će poseban doživljaj za sve posjetitelje đakovačke ergele u blagdanskom ozračju. Više informacija i termine manifestacija pogledajte ovdje.

7. ZOO sprema nove radionice u prosincu (3.-24.12.)

Ovoga je prosinca ZOO vrt pripremio zabavne i edukativne radionice namijenjene djeci vrtićkog uzrasta, odnosno nižih razreda osnovne škole. Odvijat će se svakodnevno, od 3. do 24. prosinca u vremenu od 10.00 do 18.00 sati u prostoru edukacijskog centra i na otvorenome, na području cijelog ZOO-a. O čemu se točno radi pročitajte ovdje.

8. Advent u Baranji (30.11-27.12.) PROGRAM

Od subote, 30. studenoga do petka, 27. prosinca, u organizaciji TZ Baranje, Grada Beli Manastir, Općine Kneževi Vinogradi, Općine Darda, Općine Petlovac, Kneževih parkova, Udruge za ruralni turizam Đola i Udruge Tradicijom za budućnost priređuje se nevjerojatna manifestacija Advent u Baranji. Detaljan plan i program za manifestaciju nalaze se ovdje.

9. Božićni tramvaj – bajkovite vožnje gradom (25.11.-31.12.)

GPP – Gradski prijevoz putnika od 25. studenog do 31. prosinca 2019., devetu godinu za redom uz potporu Turističke zajednice grada Osijeka i sponzora, otvara vrata svoje “Božićne bajke u Osječkom tramvaju”. Kako rezervirati svoju kartu saznajte ovdje.

10. Izložba Vedrana Perkova (22.11.-31.1.)

Pozivamo vas na svečano otvorenje samostalne izložbe Vedrana Perkova „A B C Č Ć D Dž Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P R S Š T U V Z Ž“ 22. studenoga 2019. u 19 sati u Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku, o čemu se točno radi pogledajte ovdje.

11. CoolTour Norveška: Revija Norveškog filma u kinu Urania (7.11.-21.12.) PROGRAM

U sklopu programa CoolTour kina Urania u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj, pogledajte Reviju norveškog filma, u sklopu koje će se na programu naći filmske uspješnice norveške kinematografije različitih filmskih žanrova. Za pregled neobičnih naslova pogledajte ovdje.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Nema šta nema! Besplatni koncert, Baranjski bećarac, baranjski grah u ćupu, Festival tista i smotra folklora, rekreacijska biciklijada...

Dan županije ove godine prerastao u cijeli tjedan: Hrpa besplatnih događanja i koncert Indire!

Osječko-baranjska županija 2. lipnja obilježava Dan županije, što je ujedno podsjetnik na isti dan 1997. godine, kad su se u Belom Manastiru Više…

Sutra mnoštvo događanja u sklopu manifestacije u Osijeku...

Hrvatska volontira 2022. – prijavljeno preko 250 volonterskih aktivnosti!

Hrvatski centar za razvoj volonterstva, regionalni i lokalni volonterski centri, u partnerstvu s Hrvatskim Crvenim križem, Mrežom mladih Hrvatske i Više…

Program obilježavanja počinje malo ranije tako da već i danas možemo očekivati nekoliko događanja...

Objavljen Program obilježavanja Dana grada Osijeka

Iz Grada Osijeka su objavili i program obilježavanja Dana grada Osijeka, 2. prosinca. Program obilježavanja počinje malo ranije tako da Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Informirani, zainteresirani i aktivni građani mogu imati ključnu ulogu u poboljšanju sustava gospodarenja otpadom, donoseći pozitivne promjene u svojim zajednicama

Participacija građana kao ključ ekološki održivog upravljanja otpadom: Primjer iz Osijeka

Vrijedni volonteri, djeca i mladi njih 22, iz i oko Bajera JUG2 izvukli su oko 200 kg otpada

[FOTO] Djeca i mladi očistili Bajer Jug2!

U nedjelju će netko iz Portanove otići bogatiji za 3.000 eura A čeka nas i kiša balona s nagradama. Portanova u nedjelju radi po redovnom radnom vremenu.

Danas u Portanovi magic show i torta za djecu, a sutra stiže mirror crew – ljudi od ogledala!