ŽIVOT

Što danas očekujemo u Osijeku?

Tko se boji zime još? Topla jakna i u pohode na zanimljiva događanja! ;)

Objavljeno 23.01.2020
Ivona Amidžić

Svaki dan je drugačiji. Svaki dan postoji nešto novo što se događa, obilježava, izlaže ili priređuje u našem divnom Osijeku. Umjesto da beskrajno pretražujete i klikate na svako događanje posebno, mi vam donosimo jednostavni pregled toga što danas možete očekivati: od muzejskih izložbi do večernjih koncerata.

Što se DANAS događa pogledajte ispod:

1. Besplatni tečaj engleskog jezika – Prednost imaju marginalizirane skupine (PRIJAVA)

Ženska udruga “IZVOR” kontinuirano provodi tečaj engleskog jezika u trajanju od 20 tjedana. Tečaj u proljetnom terminu započinje početkom veljače. Za sve polaznike/ce je u potpunosti besplatan budući se financira putem projekata. Iz udruge pozivaju sve zainteresirane da se prijave najkasnije do 31. siječnja, a za više informacija o prijavi kliknite ovdje.

2. Zaklada Slagalica nastavlja s programom „Aktivni u zajednici“ 2020. (PRIJAVA)

I ove godine Zaklada Slagalica nastavlja s programom „Aktivni u zajednici“ te poziva sve zainteresirane ustanove, udruge te jedinice lokalne samouprave s područja 5 slavonskih županija (Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska, Brodsko-posavska, Vukovarsko-srijemska te Osječko-baranjska) da se prijave. Kroz strukturirane radionice, savjetovanje i mentoriranje svi će polaznici dobiti priliku na drugačiji način analizirati svoju zajednicu. Naglasak će biti na ljudskim, materijalnim i svim ostalim resursima s kojima raspolaže pojedina zajednica. Prijavite se ovdje.

3. Tromjesečna akcija kastracije u Vetamu

Veterinarska stanica Vetam d.o.o. organizira akciju kastracije mačaka od 20. siječnja do 20. travnja 2020. godine. Cijena kastracije za ženke iznosi 230,00 kn, a za mužjake 160,00 kn, a kastrirati svoje mace možete već od 6. mjeseca starosti. Kako osigurati svoj termin pogledajte ovdje.

4. Ekonomski fakultet besplatno za studente organizira Social Media Akademiju

Katedra za marketing Ekonomskog fakulteta u Osijeku u suradnji s marketinškom agencijom Katapoolt i vodećim regionalnim marketinškim agencijama i stručnjacima organizira “Social Media Akademiju“. Besplatna edukacija namijenjena je studentima treće godine preddiplomskog studija i prve godine diplomskog studija, neovisno o smjeru, Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Koji je proces prijave provjerite ovdje.

5. Gdje uživati na Vincekovu ove godine?

Vinceška, Vinceca, Vinkovo ili Vincekovo tradicionalna je proslava povodom blagdana Svetog Vinka 22. siječnja, kojeg se smatra zaštitnikom vina i vinogradara. Običaj je star nekoliko stoljeća te se njime označava početak nove vinogradarske godine. Gdje sve možete otići provjerite ovdje.

6. Popularni komičar Željko Pervan ponovno stiže u Osijek!

Nakon prošlogodišnjih čak šest prodanih predstava u Osijeku, najpopularniji komičar Željko Pervan dolazi u Osijek u četvrtak, 23. siječnja gdje će izvesti stand up predstavu naziva „Izlazak iz ormara“. Bit će to premijerno izvođenje nove predstave u kinu Urania prije nastupa s dvije rasprodane velike dvorane KD V. Lisinski u Zagrebu u veljači. Kako do ulaznica provjerite ovdje.

7. Unikom prikuplja stara božićna drvca kroz siječanj

Unikom obavještava građane kako će tijekom siječnja odvojeno prikupljati i odvoziti božićna drvca. Njih građani mogu odložiti na sljedećim lokacijama koje možete provjeriti ovdje.

8. Vinkovo u Iloku 2020. (22.-26.1.)

Siječanjske dane, odnosno razdoblje od 22. do 26. siječnja rezervirajte za posjet Iloku koji i ove godine priprema bogat program povodom 22. po redu „Vinkova u Iloku“. Čekaju vas odlična zabava u zajedničkom vinskom šatoru, pregršt dobre glazbe, vrhunska vina i fina jela. Bit će tu i pokladnog jahanja te izbor najboljeg traminca. Što sve obuhvaća program provjerite ovdje.

9. Izložba slikarskih radova Ruže Stojaković “Gledam i slikam realno”

Tijekom mjeseca siječnja u Ogranku Donji grad Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek može se pogledati izložba slikarskih radova autorice Ruže Stojaković pod nazivom “Gledam i slikam realno”, a koja se održava u sklopu projekta Mala galerija GISKO. Više detalja pročitajte ovdje.

10. Pjesnički volonterski festival poezije posvećen snijegu u Osijeku

“50 Poems for Snow” osnovan je u Zagrebu 2012. godine, a radi se o neprofitnom međunarodnom festivalu poezije koji se održava jednom godišnje i to prvu večer nakon pada prvog obilnijeg snijega u određenom gradu. O čemu se točno radi provjerite ovdje.

11. Radionica “Pletenje i kukičanje za početnike”

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek u sklopu programa naziva Zima u knjižnici organizira niz siječanjskih radionica. Riječ je o projektu Pletenje i kukičanje za početnike koji će se održavati svake subote u siječnju od 10 do 12 sati u prostoru American Cornera. Kako se prijaviti pročitajte ovdje.

12. Izložba Vedrana Perkova (22.11.-31.1.)

Pozivamo vas na svečano otvorenje samostalne izložbe Vedrana Perkova „A B C Č Ć D Dž Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P R S Š T U V Z Ž“ 22. studenoga 2019. u 19 sati u Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku, o čemu se točno radi pogledajte ovdje.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Nema šta nema! Besplatni koncert, Baranjski bećarac, baranjski grah u ćupu, Festival tista i smotra folklora, rekreacijska biciklijada...

Dan županije ove godine prerastao u cijeli tjedan: Hrpa besplatnih događanja i koncert Indire!

Osječko-baranjska županija 2. lipnja obilježava Dan županije, što je ujedno podsjetnik na isti dan 1997. godine, kad su se u Belom Manastiru Više…

Sutra mnoštvo događanja u sklopu manifestacije u Osijeku...

Hrvatska volontira 2022. – prijavljeno preko 250 volonterskih aktivnosti!

Hrvatski centar za razvoj volonterstva, regionalni i lokalni volonterski centri, u partnerstvu s Hrvatskim Crvenim križem, Mrežom mladih Hrvatske i Više…

Program obilježavanja počinje malo ranije tako da već i danas možemo očekivati nekoliko događanja...

Objavljen Program obilježavanja Dana grada Osijeka

Iz Grada Osijeka su objavili i program obilježavanja Dana grada Osijeka, 2. prosinca. Program obilježavanja počinje malo ranije tako da Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Hrvatska i Slovenija, obilujući prirodnim ljepotama, kulturnim bogatstvima i gastronomskim čarolijama, nude nebrojeno mnogo načina za stvaranje nezaboravnih trenutaka tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci.

100 najljepših doživljaja proljeće/ljeto 2024.

Građani su na trgu imali priliku provjeriti različite rizične faktore svog zdravlja (tlak, vrijednost šećera u krvi, indeks tjelesne mase i dr.) te se upoznati s aktivnostima udruga u području zaštite zdravlja, socijalne djelatnosti, sporta i drugih srodnih udruga

[FOTO] U Osijeku obilježen Svjetski dan zdravlja

Donosimo lokacije 24-satnog nadzora brzine policije, pogledajte gdje će vas dočekati!

ROADPOL – Akcija prometne policije na području cijele policijske uprave