ŽIVOT

Što danas očekujemo u Osijeku?

A što se danas događa u gradu...?

Objavljeno 28.11.2019
Ivona Amidžić

Svaki dan je drugačiji. Svaki dan postoji nešto novo što se događa, obilježava, izlaže ili priređuje u našem divnom Osijeku. Umjesto da beskrajno pretražujete i klikate na svako događanje posebno, mi vam donosimo jednostavni pregled toga što danas možete očekivati: od muzejskih izložbi do večernjih koncerata.

Što se DANAS događa pogledajte ispod:

1. IX. Humanitarni koncert studenata medicine

CroMSIC Osijek u četvrtak, 28. studenog, s početkom u 19.30 sati organizira veliki deveti po redu Humanitarni koncert studenata medicine, koji će se održati u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića (Trg bana Josipa Jelačića 19). Kada i gdje nabaviti ulaznice pogledajte ovdje.

2. Likovni, literarni i foto natječaj Hrvatske vatrogasne zajednice za djecu

Hrvatska vatrogasna zajednica u školskoj godini 2019/2020. raspisuje likovni, literarni i foto natječaj, a sa svrhom popularizacije vatrogastva među mladima te podizanja svijesti u zaštiti od požara. Koji su uvjeti i kako se prijaviti pogledajte ovdje.

3. Ciklus izložbi VGA 01 – Na tri mjesta u isto vrijeme (22.-29.11.) NAJAVA

Klub studenata povijesti umjetnosti Filozofskog fakulteta i Virtualna Galerija Akademija pozivaju vas na ciklus izložbi VGA 01 koje se simultano odvijaju u Zagrebu, Rijeci i Osijeku, a u trajanju od 22. do 29. studenog 2019. godine. Više detalja saznajte ovdje.

4. Udruga KultAkt u studenom i prosincu priprema posebne projekte

U studenom i prosincu ove godine Udruga KultAkt organizira projekte „Zimska škola kulture“ i „Kultura slobodnog vremena“ te u suradnji s Plesnim studiom Shine najavljuje događaj „Međunarodni dan plesa“. Točne termine svake od tri radionice pregledajte ovdje.

5. Božićni tramvaj – bajkovite vožnje gradom (25.11.-31.12.)

GPP – Gradski prijevoz putnika od 25. studenog do 31. prosinca 2019., devetu godinu za redom uz potporu Turističke zajednice grada Osijeka i sponzora, otvara vrata svoje “Božićne bajke u Osječkom tramvaju”. Kako rezervirati svoju kartu saznajte ovdje.

6. Izložba Vedrana Perkova (22.11.-31.1.)

Pozivamo vas na svečano otvorenje samostalne izložbe Vedrana Perkova „A B C Č Ć D Dž Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P R S Š T U V Z Ž“ 22. studenoga 2019. u 19 sati u Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku, o čemu se točno radi pogledajte ovdje.

7. Stand up show Neshe Bridgesa napokon u Osijeku – ULAZNICE

Punch Comedy Club i Memories Club Osijek u četvrtak, 28. studenog u prostorijama Memories Club Osijek (Ul. Franje Kuhača 15) organiziraju stand up nastup Neshe Bridgesa. Kako do ulaznica provjerite ovdje.

8. Natječaj za Nacionalni program stipendiranja “Za žene u znanosti“ 2020.

Raspisan je natječaj za Nacionalni program stipendiranja “Za žene u znanosti“ kojim se nagrađuju mlade hrvatske znanstvenice četirima stipendijama. Natječaj 14. godinu za redom objavljuju L’Oreal Adria i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture. Nagrada za četiri izabrane mlade hrvatske znanstvenice bit će pet tisuća eura u kunskoj protuvrijednosti, a koji su uvjeti prijave pročitajte ovdje.

9. CoolTour Norveška: Revija Norveškog filma u kinu Urania (7.11.-21.12.) PROGRAM

U sklopu programa CoolTour kina Urania u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj, pogledajte Reviju norveškog filma, u sklopu koje će se na programu naći filmske uspješnice norveške kinematografije različitih filmskih žanrova. Za pregled neobičnih naslova pogledajte ovdje.

foto: Mihael Šilac

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Nema šta nema! Besplatni koncert, Baranjski bećarac, baranjski grah u ćupu, Festival tista i smotra folklora, rekreacijska biciklijada...

Dan županije ove godine prerastao u cijeli tjedan: Hrpa besplatnih događanja i koncert Indire!

Osječko-baranjska županija 2. lipnja obilježava Dan županije, što je ujedno podsjetnik na isti dan 1997. godine, kad su se u Belom Manastiru Više…

Sutra mnoštvo događanja u sklopu manifestacije u Osijeku...

Hrvatska volontira 2022. – prijavljeno preko 250 volonterskih aktivnosti!

Hrvatski centar za razvoj volonterstva, regionalni i lokalni volonterski centri, u partnerstvu s Hrvatskim Crvenim križem, Mrežom mladih Hrvatske i Više…

Program obilježavanja počinje malo ranije tako da već i danas možemo očekivati nekoliko događanja...

Objavljen Program obilježavanja Dana grada Osijeka

Iz Grada Osijeka su objavili i program obilježavanja Dana grada Osijeka, 2. prosinca. Program obilježavanja počinje malo ranije tako da Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša