ŽIVOT

Želite naučiti nešto više o koktelima i barskim mješavinama?

Pripremi se za sezonu na vrijeme pod vodstvom svjetski priznatog barmena i miksologa Miroslava Kljajića

Objavljeno 05.04.2019
Tamara Lemajić

Uz more, odmor, druženja i tulume, jedna od asocijacija na ljeto sigurno je i omiljeno ljetno piće ‒ koktel.  Zamislite uživanje uz šareno piće koje vam je maloprije smiksao koktel majstor savršeno spretnih ruku ili možda egzotična koktel majstorica … Ali ako koktel majstore gledate jedino u spotovima novih ljetnih hitova, ne očajavajte! Mi imamo rješenje za vas! Nećemo Vas moći odvesti na more, ali možemo Vas pozvati na edukacije kako biste sami iskusili kao je to biti koktel majstor ili kako biste usavršili znanje koje već imate.

Znamo da pri miješanju treba paziti na okus, boju, lijep izgled, … No, ova edukacija omogućit će Vam da naučite ipak nešto više od toga uz pomoć vrhunskog koktel majstora Miroslava Kljaića.

Miroslav je uz godine učenja, vježbanja i usavršavanja, završio i najprestižniju školu na svijetu za barmene, EBS Bartendig School u New Yorku, a školovao se još u Zagrebu, Stockholmu, Amsterdamu, New Orleansu, Berlinu te se trenutno školuje u Škotskoj viski školi, Spirit of Speyside gdje primaju samo 16 polaznika godišnje. Također, vratio se nakon 6 godina rada na najvećem svjetskom putničkom kruzeru gdje je ostvario veliki uspjeh osvojivši dva puta svjetsko natjecanje.

Miroslav će Vas naučiti ponešto o samoj povijesti bara i barskog poslovanja, o opremi, čašama, povijesti i degustaciji alkoholnih pića te mnogo toga zanimljivog o samoj tehnici pripreme i dekoriranja koktela.

Edukacija se odvija u dva dijela – Basic Bartending Course te Kokteli i metode rada

BASIC BARTENDING COURSE (teoretski dio)
– Povijest bara i barskog poslovanja
– Barska oprema i čaše
– Povijest, proizvodnja i degustacija alkoholnih pića
– uparivanje okusa
– mikseri, modifikatori i alkoholna pića

KOKTELI I METODE RADA (praktični dio)
– Tehnike pripreme koktela i dekoriranje pića
– priprema i degustacija koktela
– preko 75 koktel recepta po svjetskim standardima
– klasični kokteli – povijest i degustacija

 

Očekuju Vas dva dana intenzivnog druženja, rada, učenja i vježbe, promjena percepcije o radu u baru sa zrelim programom baziranim na
akademskom proučavanju sadržaja, praktičan rad u baru te kreiranje i priprema koktela.

Kroz edukaciju nudi se i zapošljavanje na velikim putničkim kruzerima!

PRIJAVE SU VEĆ POČELE!

Tečaj traje od 22. do 25. travnja 2019. – u haustoru u Županijskoj ulici, u dvorištu American bara Dollar – Craft Room

Cijena tečaja je 750 KN za 2 dana, 1250kn za 4 dana, ali pripazite – mjesta su ograničena!

Za dodatne informacije javite se putem maila [email protected] ili na kontakt web stranice www.barmenos.hr

 

 

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Uz praktični dio edukacije koji čini 80 posto cjelokupnog programa AKADEMIJE BARMENOS, polaznici će steći i opće znanje o barskoj kulturi, žestokim alkoholnim pićima, likerima, vinima i pivu

[EDUKACIJA] Barska akademija BarmenOs

AKADEMIJA BARMENOS namijenjena je svim konobarima/icama, barmenima/icama i baristima/icama kao i osobama iz ugostiteljstva koji žele nadograditi svoje znanje i iskustvo Više…

Na Facebooku je osnovana grupa s njegovim imenom gdje je nastala ideja o inicijativi...

Zlatko Dundović dobiva bistu: U pripremi organizacija regionalnog gastro turnira u pravljenju koktela

Zlatko Dundović, hrvatski branitelj i nakon toga profesor u Ugostiteljsko-turističkoj školi Osijek, preminuo je u lipnju nakon duge i teške Više…

Premium cocktail catering, barski konzalting ili škola barske miksologije, sve u Osijeku by Miroslav Kljajić

Barska miksologija i premium cocktail catering u Osijeku

Uz more, odmor, druženja i tulume, jedna od asocijacija na ljeto sigurno je i omiljeno ljetno piće ‒ koktel. Zamislite Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Motociklisti će se okupiti u caffe baru B.M.W. (Vukovarska cesta 152) od 8, 30 sati, a polazak za Aljmaš organiziranom defileu je predviđen u 10,00 sati.

Blagoslov motora i vozača Aljmaš 2024.

Bogat izbor ornamentalnih i tropskih biljaka, proizvoda i opreme za hortikulturu i florikulturu, cvijeće, ukrasno bilje, vrtne sadnice, med i slično tome kao i zanimljive radionice i gastro ponuda vas očekuju na Proljetnom festivalu u Čepinu

[NAJAVA] Proljetni festival u Čepinu

Informirani, zainteresirani i aktivni građani mogu imati ključnu ulogu u poboljšanju sustava gospodarenja otpadom, donoseći pozitivne promjene u svojim zajednicama

Participacija građana kao ključ ekološki održivog upravljanja otpadom: Primjer iz Osijeka