ŽIVOT

Počeo je vikend – Što danas očekujemo u Osijeku?

Nekoga pod ruku, šal oko vrata, sunčike na glavu i birajte gdje ćete :D

Objavljeno 25.01.2020
Ivona Amidžić

Svaki dan je drugačiji. Svaki dan postoji nešto novo što se događa, obilježava, izlaže ili priređuje u našem divnom Osijeku. Umjesto da beskrajno pretražujete i klikate na svako događanje posebno, mi vam donosimo jednostavni pregled toga što danas možete očekivati: od muzejskih izložbi do večernjih koncerata.

Što se DANAS događa pogledajte ispod:

1. (VIDEO) OsijekNews TV – Humanitarni koncert za dječji dom Klasje

Osječke rock and roll snage u subotu, 25. siječnja 2020. u Clubu Exit (Kuhačeva 5, 31000 Osijek) organiziraju humanitarni koncert za dječji dom Klasje pod nazivom “Rock za Klasje”. Detaljnije pročitajte ovdje.

2. Prijave za LUMEN traju još samo nekoliko dana!

LUMEN omogućuje studentima da iskoriste svoj potencijal, steknu dodano praktično znanje i iskustvo koje ne mogu dobiti na fakultetu i da za svoje originalne ideje osvoje vrijedne novčane nagrade. Ništa ne bi bilo moguće bez podrške vjernih partnera, a neki od njih su: Rimac Automobili, Tokić, INA, L’oreal, Nanobit, Microblink i Adacta. Što sve točno Lumen nudi provjerite ovdje.

3. Dobrovoljnim darivanjem krvi spasite nekome život!

Gradsko društvo Crvenog križa Osijek i Klinički zavod za transfuzijsku medicinu KBC-a Osijek već tradicionalno organiziraju redovnu akciju dobrovoljnog davanja krvi u prostoru u sklopu centra u Portanovi što se, po broju darivatelja koji se svaki puta odazovu akciji, pokazalo kao pun pogodak. Kad točno trebate biti tamo pogledajte ovdje.

4. Kreativna radionica ,,Mali prijatelji muzeja” u Muzeju likovnih umjetnosti

Muzej likovnih umjetnosti poziva sve male kreativce i zaljubljenike u umjetnost da im se pridruže ove subote, 25. siječnja na uzbudljivoj radionici naziva ,,Mali prijatelji Muzeja” namijenjenoj djeci osnovnoškolskog uzrasta. Djeca će uz druženje i zabavu razvijati svoju kreativnost, a sve to pod vodstvom muzejskog pedagoga. Detaljnije pročitajte ovdje.

5. “Mladi su budućnost, a što je s mladima DANAS?” – predstavljanje Mladforme

Skupina mladih aktivista, dugogodišnjih volontera i voditelja različitih aktivnosti za mlade u civilnom sektoru uvidjela je potrebu za stvaranjem kvalitetnijih uvjeta i prostora za uključivanje mladih u zajednicu. “U posljednje vrijeme često čujemo ‘Mladi su budućnost’, a naše pitanje je što je s mladima koji žele raditi i biti aktivni u društvu DANAS? Upravo zbog toga pokazala se potreba za kreiranjem neformalne inicijative mladih grada Osijeka – Mladforma”, pojašnjavaju mladi aktivisti. Kad trebate doći na predavanje provjerite ovdje.

6. Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice – 13. Hrvatski Dan mimoza

U subotu 25. siječnja 2020. godine, u vremenu od 11.00 do 13.00 sati na Trgu A. Starčevića u Osijeku organizirat će se 13. Hrvatski Dan mimoza, nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice i ujedno najava 14. Europskog tjedna borbe protiv raka vrata maternice (20.-26. siječnja 2020.). Što sve možete očekivati pogledajte ovdje.

7. Deseta Slaninijada – Veliko natjecanje u pečenju slanine

Udruga športskih ribolovaca “Podravac” Bistrinci i Turistička zajednica grada Belišća u subotu, 25. siječnja 2020. godine na odmorištu „Drava“ u Bistrincima organiziraju natjecanje u pečenju slanine pod nazivom „Slaninijada“. Manifestacija započinje u 11.00 sati slijedeći prijave, a točnu satnicu programa pogledajte ovdje.

8. Besplatni tečaj engleskog jezika – Prednost imaju marginalizirane skupine (PRIJAVA)

Ženska udruga “IZVOR” kontinuirano provodi tečaj engleskog jezika u trajanju od 20 tjedana. Tečaj u proljetnom terminu započinje početkom veljače. Za sve polaznike/ce je u potpunosti besplatan budući se financira putem projekata. Iz udruge pozivaju sve zainteresirane da se prijave najkasnije do 31. siječnja, a za više informacija o prijavi kliknite ovdje.

9. Zaklada Slagalica nastavlja s programom „Aktivni u zajednici“ 2020. (PRIJAVA)

I ove godine Zaklada Slagalica nastavlja s programom „Aktivni u zajednici“ te poziva sve zainteresirane ustanove, udruge te jedinice lokalne samouprave s područja 5 slavonskih županija (Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska, Brodsko-posavska, Vukovarsko-srijemska te Osječko-baranjska) da se prijave. Kroz strukturirane radionice, savjetovanje i mentoriranje svi će polaznici dobiti priliku na drugačiji način analizirati svoju zajednicu. Naglasak će biti na ljudskim, materijalnim i svim ostalim resursima s kojima raspolaže pojedina zajednica. Prijavite se ovdje.

10. Tromjesečna akcija kastracije u Vetamu

Veterinarska stanica Vetam d.o.o. organizira akciju kastracije mačaka od 20. siječnja do 20. travnja 2020. godine. Cijena kastracije za ženke iznosi 230,00 kn, a za mužjake 160,00 kn, a kastrirati svoje mace možete već od 6. mjeseca starosti. Kako osigurati svoj termin pogledajte ovdje.

11. Ekonomski fakultet besplatno za studente organizira Social Media Akademiju

Katedra za marketing Ekonomskog fakulteta u Osijeku u suradnji s marketinškom agencijom Katapoolt i vodećim regionalnim marketinškim agencijama i stručnjacima organizira “Social Media Akademiju“. Besplatna edukacija namijenjena je studentima treće godine preddiplomskog studija i prve godine diplomskog studija, neovisno o smjeru, Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Koji je proces prijave provjerite ovdje.

12. Gdje uživati na Vincekovu ove godine?

Vinceška, Vinceca, Vinkovo ili Vincekovo tradicionalna je proslava povodom blagdana Svetog Vinka 22. siječnja, kojeg se smatra zaštitnikom vina i vinogradara. Običaj je star nekoliko stoljeća te se njime označava početak nove vinogradarske godine. Gdje sve možete otići provjerite ovdje.

13. Unikom prikuplja stara božićna drvca kroz siječanj

Unikom obavještava građane kako će tijekom siječnja odvojeno prikupljati i odvoziti božićna drvca. Njih građani mogu odložiti na sljedećim lokacijama koje možete provjeriti ovdje.

14. Vinkovo u Iloku 2020. (22.-26.1.)

Siječanjske dane, odnosno razdoblje od 22. do 26. siječnja rezervirajte za posjet Iloku koji i ove godine priprema bogat program povodom 22. po redu „Vinkova u Iloku“. Čekaju vas odlična zabava u zajedničkom vinskom šatoru, pregršt dobre glazbe, vrhunska vina i fina jela. Bit će tu i pokladnog jahanja te izbor najboljeg traminca. Što sve obuhvaća program provjerite ovdje.

15. Izložba slikarskih radova Ruže Stojaković “Gledam i slikam realno”

Tijekom mjeseca siječnja u Ogranku Donji grad Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek može se pogledati izložba slikarskih radova autorice Ruže Stojaković pod nazivom “Gledam i slikam realno”, a koja se održava u sklopu projekta Mala galerija GISKO. Više detalja pročitajte ovdje.

16. Pjesnički volonterski festival poezije posvećen snijegu u Osijeku

“50 Poems for Snow” osnovan je u Zagrebu 2012. godine, a radi se o neprofitnom međunarodnom festivalu poezije koji se održava jednom godišnje i to prvu večer nakon pada prvog obilnijeg snijega u određenom gradu. O čemu se točno radi provjerite ovdje.

17. Radionica “Pletenje i kukičanje za početnike”

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek u sklopu programa naziva Zima u knjižnici organizira niz siječanjskih radionica. Riječ je o projektu Pletenje i kukičanje za početnike koji će se održavati svake subote u siječnju od 10 do 12 sati u prostoru American Cornera. Kako se prijaviti pročitajte ovdje.

18. Izložba Vedrana Perkova (22.11.-31.1.)

Još uvijek traje samostalna izložba Vedrana Perkova „A B C Č Ć D Dž Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P R S Š T U V Z Ž“ u Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku. O čemu se točno radi pogledajte ovdje.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Izložbe, maskenbal, filmovi, radionice, akcije... Kod nas nema čega nema! :D

Što se danas događa u Osijeku?

Svaki dan je drugačiji. Svaki dan postoji nešto novo što se događa, obilježava, izlaže ili priređuje u našem divnom Osijeku. Više…

Originalna izložba, veliki show, novi filmski naslovi, a možda biste upoznali Hulka? ;)

Što se danas događa u Osijeku?

Svaki dan je drugačiji. Svaki dan postoji nešto novo što se događa, obilježava, izlaže ili priređuje u našem divnom Osijeku. Više…

Gdje ćete se danas uputiti? Mi smo bacili oko na par stvari, ali još se ne možemo odlučiti :D

I dočekasmo još jednu subotu… Što se danas događa?

Svaki dan je drugačiji. Svaki dan postoji nešto novo što se događa, obilježava, izlaže ili priređuje u našem divnom Osijeku. Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Otkrila je kakva je na ljubavnom, a kakva na privatnom planu te kako snagom vjere i samopouzdanja mečeve koji joj ne idu u prilog preokreće u svoje pobjede

Donna Vekić uspješna na svim terenima, zablistala je i na naslovnici Cosmopolitana

Kristijan Horvat i Stjepan Schönberger ispričat će svoja iskustva na planinarskom spektaklu na Velebitu

Predavanje HIGHLANDER Velebit Croatia: Okršaj čovjeka i prirode – borba uma protiv tijela

Vili Beroš: "Da sam sretan, nisam, ali nitko nije mogao predvidjeti da bi ovako brzo moglo eskalirati"

Italija blokirana zbog koronavirusa, u Rijeci održan karneval