ŽIVOT

Što danas očekujemo u Osijeku?

Svaki se dan nešto zanimljivo događa...

Objavljeno 05.12.2019
Ivona Amidžić

Svaki dan je drugačiji. Svaki dan postoji nešto novo što se događa, obilježava, izlaže ili priređuje u našem divnom Osijeku. Umjesto da beskrajno pretražujete i klikate na svako događanje posebno, mi vam donosimo jednostavni pregled toga što danas možete očekivati: od muzejskih izložbi do večernjih koncerata.

Što se DANAS događa pogledajte ispod:

1. Tri desetljeća Krležinih dana u Osijeku

Povodom XXX. Krležinih dana u četvrtak, 5. prosinca 2019. s početkom u 18 sati građani Osijeka i svi ostali zainteresirani pozvani su na svečano otvorenje izložbe “Tri desetljeća Krležinih dana”, a koje će se održati u ulaznom foyeru HNK u Osijeku. Detaljan program po danima pogledajte ovdje.

2. Program obilježavanja 5. prosinca – Dana obrane grada Osijeka

Odluku da se 5. prosinac obilježava kao Dan obrane grada Osijeka, na prijedlog braniteljskih udruga, prošle je godine donijelo osječko Gradsko vijeće. Taj datum izabran je u znak sjećanja na 5. prosinca 1991. godine, kada je Osijek bio izložen najžešćim napadima u Domovinskom ratu, u kojima je poginulo 28 branitelja i četiri civila, a jedna se osoba još uvijek smatra nestalom. Poseban program pročitajte ovdje.

3. Svečanost dodjele volonterskih nagrada u Osijeku – NAJAVA

Pod naslovom „Nevidljivo učiniti vidljivim“ u četvrtak, 5. prosinca 2019., u Arheološkom muzeju (Trg Svetog Trojstva 2) s početkom u 18.00 sati bit će dodijeljene godišnje volonterske nagrade, koje već trinaestu godinu u povodu obilježavanja Međunarodnog dana volontera dodjeljuje Volonterski centar Osijek. Detalje provjerite ovdje.

4. Proslavimo zajedno 233. rođendan našeg grada (29.11.-5.12.) PROGRAM

Dana 2. prosinca 1786. tri dijela Osijeka, nekadašnje gradske općine – Tvrđa, Gornji i Donji grad – postali su jedna cjelina. Tog datuma slavimo Dan grada, a ovogodišnja “rođendanska proslava”, vodi se krilaticom Otvorena vrata grada. Što se sprema ove godine pogledajte ovdje.

5. Održava se 23. Smotra Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku – PROGRAM I RADIONICE

5. i 6. prosinca održat će se 23. Smotra Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Događaj će se upriličiti na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti od 10 do 18 sati. Detalje provjerite ovdje.

6. Deseti Dani austrijske kulture u Osijeku (29.11-6.12.) PROGRAM

Ovogodišnji Dani austrijske kulture u Osijeku u znaku su jubileja! Austrijski kulturni forum Zagreb / Österreichisches Kulturforum Zagreb slavi 10. godišnjicu ove kulturne manifestacije. Radionice, filmovi, izložbe, predavanja… Izaberite ovdje.

7. ZOO sprema nove radionice u prosincu

Ovoga je prosinca ZOO vrt pripremio zabavne i edukativne radionice namijenjene djeci vrtićkog uzrasta, odnosno nižih razreda osnovne škole. Odvijat će se svakodnevno, od 3. do 24. prosinca u vremenu od 10.00 do 18.00 sati u prostoru edukacijskog centra i na otvorenome, na području cijelog ZOO-a. O čemu se točno radi pročitajte ovdje.

8. Advent u Baranji (30.11-27.12.) PROGRAM

Od subote, 30. studenoga do petka, 27. prosinca, u organizaciji TZ Baranje, Grada Beli Manastir, Općine Kneževi Vinogradi, Općine Darda, Općine Petlovac, Kneževih parkova, Udruge za ruralni turizam Đola i Udruge Tradicijom za budućnost priređuje se nevjerojatna manifestacija Advent u Baranji. Detaljan plan i program za manifestaciju nalaze se ovdje.

9. Udruga KultAkt u studenom i prosincu priprema posebne projekte

U studenom i prosincu ove godine Udruga KultAkt organizira projekte „Zimska škola kulture“ i „Kultura slobodnog vremena“ te u suradnji s Plesnim studiom Shine najavljuje događaj „Međunarodni dan plesa“. Točne termine svake od tri radionice pregledajte ovdje.

10. Božićni tramvaj – bajkovite vožnje gradom (25.11.-31.12.)

GPP – Gradski prijevoz putnika od 25. studenog do 31. prosinca 2019., devetu godinu za redom uz potporu Turističke zajednice grada Osijeka i sponzora, otvara vrata svoje “Božićne bajke u Osječkom tramvaju”. Kako rezervirati svoju kartu saznajte ovdje.

11. Izložba Vedrana Perkova (22.11.-31.1.)

Pozivamo vas na svečano otvorenje samostalne izložbe Vedrana Perkova „A B C Č Ć D Dž Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P R S Š T U V Z Ž“ 22. studenoga 2019. u 19 sati u Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku, o čemu se točno radi pogledajte ovdje.

12. CoolTour Norveška: Revija Norveškog filma u kinu Urania (7.11.-21.12.) PROGRAM

U sklopu programa CoolTour kina Urania u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj, pogledajte Reviju norveškog filma, u sklopu koje će se na programu naći filmske uspješnice norveške kinematografije različitih filmskih žanrova. Za pregled neobičnih naslova pogledajte ovdje.

13. Hrvatski ansambl 4 TENORA u Osijeku (5.12. u 20 sati) ULAZNICE

Poznati i iznimno popularni hrvatski ansambl 4 TENORA u četvrtak, 5. prosinca 2019. godine, s početkom u 20 sati, prvi će put u svojoj karijeri gostovati u Osijeku, i to u Sportskoj dvorani „Gradski vrt“ (mala dvorana). Kako do ulaznica i detalje provjerite ovdje.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Nema šta nema! Besplatni koncert, Baranjski bećarac, baranjski grah u ćupu, Festival tista i smotra folklora, rekreacijska biciklijada...

Dan županije ove godine prerastao u cijeli tjedan: Hrpa besplatnih događanja i koncert Indire!

Osječko-baranjska županija 2. lipnja obilježava Dan županije, što je ujedno podsjetnik na isti dan 1997. godine, kad su se u Belom Manastiru Više…

Sutra mnoštvo događanja u sklopu manifestacije u Osijeku...

Hrvatska volontira 2022. – prijavljeno preko 250 volonterskih aktivnosti!

Hrvatski centar za razvoj volonterstva, regionalni i lokalni volonterski centri, u partnerstvu s Hrvatskim Crvenim križem, Mrežom mladih Hrvatske i Više…

Program obilježavanja počinje malo ranije tako da već i danas možemo očekivati nekoliko događanja...

Objavljen Program obilježavanja Dana grada Osijeka

Iz Grada Osijeka su objavili i program obilježavanja Dana grada Osijeka, 2. prosinca. Program obilježavanja počinje malo ranije tako da Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Završeno je osmo finale izbora za Najljepšu Mamu Hrvatske. Uz tri krune, dodijeljeno je ukupno šest lenti...

[FOTO] Izabrane najljepše mame Hrvatske

Iločke zidine su najveći i najbolje očuvan fortifikacijski kompleks u kontinentalnoj Hrvatskoj. Obilazak obnovljenih zidina, radionice za djecu, izložbu u Muzeju grada Iloka i otvorena vrata iločkih vinarija, posjetitelji se od 17 sati u petak, subotu i nedjelju mogu i besplatno voziti turističkim vlakićem na ruti Stari podrum – Principovac – Stari podrum

[FOTO] Dobra ideja za izlet – Iločke zidine otvorene, posjetitelje do nedjelje očekuje bogat program

Iz Udruge kažu da će biti još šareniji, veseliji nego travanjski, a da ćete moći pronaći odlične stvari za sebe ili sebi drage osobe - odjeću, obuću, knjige, ploče, nakit...

Posh store – svibanjsko izdanje!