ŽIVOT

Što danas očekujemo u Osijeku?

A što se danas događa u gradu...?

Objavljeno 30.11.2019
Ivona Amidžić

Svaki dan je drugačiji. Svaki dan postoji nešto novo što se događa, obilježava, izlaže ili priređuje u našem divnom Osijeku. Umjesto da beskrajno pretražujete i klikate na svako događanje posebno, mi vam donosimo jednostavni pregled toga što danas možete očekivati: od muzejskih izložbi do večernjih koncerata.

Što se DANAS događa pogledajte ispod:

1. Lampionada za Dan grada Osijeka (2.12.) NAJAVA

Kao svojevrsno otvorenje adventskih svečanosti, tradicionalno uz Dan grada Osijeka 2. prosinca, održava se velika izložba lampiona koje izrađuju djeca osječkih osnovnih škola. Kako se prijaviti i kada sudjelovati pogledajte ovdje.

2. (FOTO) 3. Otvoreni ornitološki kontinentalni kup RH (30.11-1.12.) NAJAVA

Društvo za zaštitu i uzgoj ptica pjevica Osijek organizira 3. Otvoreni ornitološki kontinentalni kup RH na kojem je izloženo 510 ptica raznolikih boja i stasa, kanarinaca, egzotičnih ptica, fauna i papagaja. Provjerite raspored ovdje.

3. Treći ciklus treninga za nastavnike i edukatore u sklopu EU projekta „Start the change“

Udruga za rad s mladima Breza iz Osijeka nastavlja i ove školske/akademske godine s treningom srednjoškolskih nastavnika, sveučilišnih profesora i voditelja rada s mladima kroz europski projekt START THE CHANGE. Rok za prijavu na edukaciju je 2. prosinca 2019., a prijavite se ovdje.

4. 11. Zimski Vašar i Čvarak fest u Karancu

U subotu, 30. studenoga 2019. s početkom u 10.00 sati počinje lagana subotnja šetnja najpoznatijim Zimskim vašarom – Čvarakfestom. Svi posjetitelji moći će doživjeti najraznovrsniji sajam domaćih proizvoda i opremiti svoj “špajz” za nadolazeću zimu. Kamo se trebate uputiti pogledajte ovdje.

5. Javna dražba – U dvorištu PU osječko-baranjske posvojite bicikl!

Prepoznavanje napuštenih i pronađenih stvari održat će se od 11.00 do 13.00 sati u Policijskoj postaji Đakovo, Policijskoj postaji Našice, Policijskoj postaji Belišće, Policijskoj postaji Donji Miholjac, dok će se u Policijskoj postaji Beli Manastir prepoznavanje održati 29. studenog od 9.00 do 12.00 sati. Više detalja saznajte ovdje.

6. Drugi Tehnicoolum – sajam tehničke kulture Osijek (29.-30.11.) PROGRAM

Osječki sajam d.o.o. organizator je 2. Tehnicoolum-a, sajma tehničke kulture, s ciljem poticanja interesa kod djece i mladih za bavljenje tehničkom kulturom i znanošću STEM područja. Kad će biti moguće posjetiti sajam pogledajte ovdje.

7. Prva adventska radionica Vez po papiru (30.11.) PRIJAVA

Ponovno dolaze Ana i Ljubica, vesele Šokice iz udruge Šokačka grana. Vrijedne čuvarice baštine i kazivačice o tradicijskim običajima podučit će sve o tehnici vezenja na papiru. Svi će imati priliku naučiti kako izraditi poseban bookmarker ili božićnu čestitku uz zanimljive mustre te iglu i konac prigodnih, blagdanskih boja. Ulaz na radionicu je slobodan, ali je prijava, zbog ograničenog broja mjesta, potrebna. Napravite ju ovdje.

8. Deseti Dani austrijske kulture u Osijeku (29.11-6.12.) PROGRAM

Ovogodišnji Dani austrijske kulture u Osijeku u znaku su jubileja! Austrijski kulturni forum Zagreb / Österreichisches Kulturforum Zagreb slavi 10. godišnjicu ove kulturne manifestacije. Radionice, filmovi, izložbe, predavanja… Izaberite ovdje.

9. Advent u Baranji (30.11-27.12.) PROGRAM

Od subote, 30. studenoga do petka, 27. prosinca, u organizaciji TZ Baranje, Grada Beli Manastir, Općine Kneževi Vinogradi, Općine Darda, Općine Petlovac, Kneževih parkova, Udruge za ruralni turizam Đola i Udruge Tradicijom za budućnost priređuje se nevjerojatna manifestacija Advent u Baranji. Detaljan plan i program za manifestaciju nalaze se ovdje.

10. Likovni, literarni i foto natječaj Hrvatske vatrogasne zajednice za djecu

Hrvatska vatrogasna zajednica u školskoj godini 2019/2020. raspisuje likovni, literarni i foto natječaj, a sa svrhom popularizacije vatrogastva među mladima te podizanja svijesti u zaštiti od požara. Koji su uvjeti i kako se prijaviti pogledajte ovdje.

11. Udruga KultAkt u studenom i prosincu priprema posebne projekte

U studenom i prosincu ove godine Udruga KultAkt organizira projekte „Zimska škola kulture“ i „Kultura slobodnog vremena“ te u suradnji s Plesnim studiom Shine najavljuje događaj „Međunarodni dan plesa“. Točne termine svake od tri radionice pregledajte ovdje.

12. Božićni tramvaj – bajkovite vožnje gradom (25.11.-31.12.)

GPP – Gradski prijevoz putnika od 25. studenog do 31. prosinca 2019., devetu godinu za redom uz potporu Turističke zajednice grada Osijeka i sponzora, otvara vrata svoje “Božićne bajke u Osječkom tramvaju”. Kako rezervirati svoju kartu saznajte ovdje.

13. Drugi TEHNICOOLUM – sajam tehničke kulture (29.-30.11.)

Ovogodišnja sajamska priredba održat će se na sajamskom prostoru Pampas (Š. Petefija 204/a, Osijek), 29. i 30. studenoga 2019. godine, a svi posjetitelji sajam će moći razgledati između 10 i 18 sati. Koje su sve radionice pripremljene pogledajte ovdje.

14. Izložba Vedrana Perkova (22.11.-31.1.)

Pozivamo vas na svečano otvorenje samostalne izložbe Vedrana Perkova „A B C Č Ć D Dž Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P R S Š T U V Z Ž“ 22. studenoga 2019. u 19 sati u Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku, o čemu se točno radi pogledajte ovdje.

15. Dani austrijske kulture u Osijeku u kinu Urania (30.11.-4.12.)

Ljubitelji europske kinematografije doći će na svoje, jer nas očekuju Dani austrijske kulture u Osijeku (od 30. studenoga do 4. prosinca). Što točno priprema Urania pogledajte ovdje.

16. CoolTour Norveška: Revija Norveškog filma u kinu Urania (7.11.-21.12.) PROGRAM

U sklopu programa CoolTour kina Urania u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj, pogledajte Reviju norveškog filma, u sklopu koje će se na programu naći filmske uspješnice norveške kinematografije različitih filmskih žanrova. Za pregled neobičnih naslova pogledajte ovdje.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Nema šta nema! Besplatni koncert, Baranjski bećarac, baranjski grah u ćupu, Festival tista i smotra folklora, rekreacijska biciklijada...

Dan županije ove godine prerastao u cijeli tjedan: Hrpa besplatnih događanja i koncert Indire!

Osječko-baranjska županija 2. lipnja obilježava Dan županije, što je ujedno podsjetnik na isti dan 1997. godine, kad su se u Belom Manastiru Više…

Sutra mnoštvo događanja u sklopu manifestacije u Osijeku...

Hrvatska volontira 2022. – prijavljeno preko 250 volonterskih aktivnosti!

Hrvatski centar za razvoj volonterstva, regionalni i lokalni volonterski centri, u partnerstvu s Hrvatskim Crvenim križem, Mrežom mladih Hrvatske i Više…

Program obilježavanja počinje malo ranije tako da već i danas možemo očekivati nekoliko događanja...

Objavljen Program obilježavanja Dana grada Osijeka

Iz Grada Osijeka su objavili i program obilježavanja Dana grada Osijeka, 2. prosinca. Program obilježavanja počinje malo ranije tako da Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Informirani, zainteresirani i aktivni građani mogu imati ključnu ulogu u poboljšanju sustava gospodarenja otpadom, donoseći pozitivne promjene u svojim zajednicama

Participacija građana kao ključ ekološki održivog upravljanja otpadom: Primjer iz Osijeka

Vrijedni volonteri, djeca i mladi njih 22, iz i oko Bajera JUG2 izvukli su oko 200 kg otpada

[FOTO] Djeca i mladi očistili Bajer Jug2!

U nedjelju će netko iz Portanove otići bogatiji za 3.000 eura A čeka nas i kiša balona s nagradama. Portanova u nedjelju radi po redovnom radnom vremenu.

Danas u Portanovi magic show i torta za djecu, a sutra stiže mirror crew – ljudi od ogledala!