ŽIVOT

Što danas očekujemo u Osijeku?

Što se sve danas događa u gradu?

Objavljeno 21.12.2019
Ivona Amidžić

Svaki dan je drugačiji. Svaki dan postoji nešto novo što se događa, obilježava, izlaže ili priređuje u našem divnom Osijeku. Umjesto da beskrajno pretražujete i klikate na svako događanje posebno, mi vam donosimo jednostavni pregled toga što danas možete očekivati: od muzejskih izložbi do večernjih koncerata.

Što se DANAS događa pogledajte ispod:

1. Radionica “3D olovke” (20.12.-10.1.) RASPORED

American Corner Osijek i Odjel za rad s djecom i mladima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek tijekom prosinca 2019. i siječnja 2020. godine organiziraju niz radionica na kojima će se 3D olovkama izrađivati zimski ukrasi. Radionice će se na Odjelu za rad s djecom i mladima održavati utorkom u vremenu od 17.00 do 19.00 sati, a u ograncima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek prema rasporedu kojeg možete pročitati ovdje.

2. Četvrta adventska radionica Teatra To Go

Posljednja adventska radionica u Muzeju Slavonije održat će se u subotu, 21. prosinca u 11 sati. Gost će radionice biti umjetnička organizacija Teatar To Go, a voditelj je Marijan Josipović, uz podršku Ane Šimić. O čemu je točno riječ pogledajte ovdje.

3. Ratovi zvijezda i najkraći dan u godini (19.-25.12.)

Kino Urania od 19. do 25. prosinca nudi sjajni i bogati program za sve generacije. Nevjerojatno bogati program provjerite ovdje.

4. Iskusite ledenu čaroliju zadnjeg vikenda adventa

Mir, radost, iščekivanje, obitelj, slavlje, sreća, lampice, borovi, svijeće, kolači, cimet, topla čokolada… Sve su to asocijacije na najljepše doba u godini – božićno doba. Središte tog vremena je advent, priprema za blagdan Božića. Detaljni program provjerite ovdje.

5. U Peppermintu autorska RUNDA nagrađivane autorice

Autorska večer Filmske RUNDE održat će se u caffe baru Peppermint u Osijeku, s početkom u 20.00 sati. Ovog puta gošća je nagrađivana filmska autorica Sunčica Ana Veldić. Sunčica Ana Veldić jedna je od najistaknutijih mlađih filmskih autora u Hrvatskoj, a zašto je njezin rad toliko poseban provjerite ovdje.

6. Druga Đakovačka božićna utrka na 5 i 10 km (21.12.) NAJAVA I PRIJAVA

Udruga za šport i rekreaciju u suradnji s gradom Đakovo i Turističkom zajednicom grada Đakova organizira Noćnu božićnu utrku na 5 i 10 km. Da je interes za sudjelovanje zbilja velik potvrđuje i objava organizatora u obavještavaju zainteresirane kako su povećali limit na 450 trkača. Točnu rutu utrke pogledajte ovdje.

7. Advent u Brođancima (20.-24.12.) program

Već drugu godinu za redom Brođanačka Udruga Mladih (BUM) organizira „Advent u Brođancima” koji će svoja vrata otvoriti za sve posjetitelje od 20. do 24. prosinca 2019. godine. Program pročitajte ovdje.

8. ZOO sprema nove radionice u prosincu (3.-24.12.)

Ovoga je prosinca ZOO vrt pripremio zabavne i edukativne radionice namijenjene djeci vrtićkog uzrasta, odnosno nižih razreda osnovne škole. Odvijat će se svakodnevno, od 3. do 24. prosinca u vremenu od 10.00 do 18.00 sati u prostoru edukacijskog centra i na otvorenome, na području cijelog ZOO-a. O čemu se točno radi pročitajte ovdje.

9. Advent u Baranji (30.11-27.12.) PROGRAM

Od subote, 30. studenoga do petka, 27. prosinca, u organizaciji TZ Baranje, Grada Beli Manastir, Općine Kneževi Vinogradi, Općine Darda, Općine Petlovac, Kneževih parkova, Udruge za ruralni turizam Đola i Udruge Tradicijom za budućnost priređuje se nevjerojatna manifestacija Advent u Baranji. Detaljan plan i program za manifestaciju nalaze se ovdje.

10. Božićni tramvaj – bajkovite vožnje gradom (25.11.-31.12.)

GPP – Gradski prijevoz putnika od 25. studenog do 31. prosinca 2019., devetu godinu za redom uz potporu Turističke zajednice grada Osijeka i sponzora, otvara vrata svoje “Božićne bajke u Osječkom tramvaju”. Kako rezervirati svoju kartu saznajte ovdje.

11. Izložba Vedrana Perkova (22.11.-31.1.)

Pozivamo vas na svečano otvorenje samostalne izložbe Vedrana Perkova „A B C Č Ć D Dž Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P R S Š T U V Z Ž“ 22. studenoga 2019. u 19 sati u Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku, o čemu se točno radi pogledajte ovdje.

12. CoolTour Norveška: Revija Norveškog filma u kinu Urania (7.11.-21.12.) PROGRAM

U sklopu programa CoolTour kina Urania u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj, pogledajte Reviju norveškog filma, u sklopu koje će se na programu naći filmske uspješnice norveške kinematografije različitih filmskih žanrova. Za pregled neobičnih naslova pogledajte ovdje.

13. Koncert Đorđe Balaševića (20.00 sati)

Đorđe Balašević srpski je kantautor, pjesnik, redatelj i glumac poznat po svojim baladama i šansonama. Koncert agencija danas, 20. prosinca 2019. s početkom u 20.00 sati u dvorani Gradski vrt u Osijeku organizira veliki koncert Đorđe Balaševića, a ostale detalje saznajte ovdje.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Obavljene su sve predradnje za učinkovitu borbu protiv komaraca, a natječaj za izvođača tretmana je u tijeku te će ugovori biti potpisani prije početka sezone

S rekordnih 1,9 milijuna eura Osijek spreman za novu sezonu komaraca

S rekordnih 1,9 milijuna eura Osijek i okolne općine spremni su za novu sezonu komaraca, poručio je u srijedu na Više…

Osim umirovljenika, uskrsnice će dobiti i socijalno potrebite osobe koje primaju naknadu za troškove stanovanja ili nositelji prava na pomoć u prehrani te beskućnici, i to u iznosu od 40 eura. Prvi puta uskrsnice će dobiti i djeca korisnici osobne invalidnine, a u iznosu od 55 eura.

U Osijeku će 10.000 umirovljenika dobiti uskrsnicu od 35 do 70 eura. Uskrsnicu će prvi puta dobiti i djeca korisnici osobne invalidnine

Grad Osijek ove je godine povisio i iznos i cenzus za isplatu uskrsnica osječkim umirovljenicima, pa će umirovljenici s mirovinom Više…

Gradonačelnik Radić: Izgrađujemo i dograđujemo pet vrtića, nećemo stati dok svako dijete u Osijeku ne bude upisano u vrtić

Osječke dječje vrtiće upisat će 170 djece više nego lani

Osječke dječje vrtiće u nadolazećoj pedagoškoj godini upisat će 3214 djece koja će biti raspoređena u 153 odgojne skupine, izvijestio Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Ovaj događaj namijenjen je širokom spektru sudionika - od odgojitelja, učitelja, pedagoga i psihologa do sportskih djelatnika i roditelja, kao i svima onima koji se bave odgojem i edukacijom djece

[NAJAVA] Svjetski priznati stručnjak dr. Ranko Rajović ponovno u Osijeku (dijelimo kotizaciju)

Record store day će se održati ispred jedine osječke prodavaonice gramofonskih ploča VinylMania Osijek

Record store day u Osijeku

Tema ovogodišnjeg Festivala znanosti je “INTELIGENCIJA”. Radionice za djecu predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta na PTFOS-u počinju u ponedjeljak 22. travnja 2024. od 9 sati

Festival znanosti (22. – 27. travnja 2024.) na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek