ŽIVOT

Što danas očekujemo u Osijeku?

Svaki se dan nešto zanimljivo događa...

Objavljeno 06.12.2019
Ivona Amidžić

Svaki dan je drugačiji. Svaki dan postoji nešto novo što se događa, obilježava, izlaže ili priređuje u našem divnom Osijeku. Umjesto da beskrajno pretražujete i klikate na svako događanje posebno, mi vam donosimo jednostavni pregled toga što danas možete očekivati: od muzejskih izložbi do večernjih koncerata.

Što se DANAS događa pogledajte ispod:

1. Glazbeni program u Tvrđi na Adventu (5.-8.12.) PROGRAM

Čarobnih 25 dana Adventa započelo je u subotu 30. studenoga u 18.00 sati, a ovaj put, od 5. do 8. prosinca 2019. u Tvrđi možemo očekivati bogati glazbeni program. Provjerite tko sve dolazi ovdje.

2. Tri desetljeća Krležinih dana u Osijeku (5.-7.12.)

Povodom XXX. Krležinih dana u četvrtak, 5. prosinca 2019. s početkom u 18 sati građani Osijeka i svi ostali zainteresirani pozvani su na svečano otvorenje izložbe “Tri desetljeća Krležinih dana”, a koje će se održati u ulaznom foyeru HNK u Osijeku. Detaljan program po danima pogledajte ovdje.

3. Turistički razgled grada gliserom uz Sv. Nikolu, zaštitnika lađara i Advent na Vodenici

U petak 6. prosinca Turistička zajednica grada Osijeka će povodom blagdana Sv. Nikole, zaštitnika lađara i brodara, organizirati besplatne turističke obilaske grada rijekom Dravom gliserom u vlasništvu g. Igora Živkovića iz obrta Old Town Izleti. Provjerite detalje i rezervirajte si termin ovdje.

4. CISEx Friday u Osijeku održava posebno predavanje o 5G mreži

Udruga CISEx poziva članove i prijatelje udruge te sve zainteresirane za IT studije da se pridruže na CISEx Fridayu u Osijeku 6. prosinca 2019. s početkom u 18.00 sati! Mario Deklman iz A1 ispričat će sve što nas je zanimalo o 5G mrežama o kojima se u posljednje vrijeme puno priča. Detalje provjerite ovdje.

5. Održava se 23. Smotra Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku (PROGRAM – RADIONICE)

U četvrtak i petak, 5. i 6. prosinca 2019. godine, održava se 23. Smotra Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Događaj će se upriličiti na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti od 10.00 do 18.00 sati. Što je sve na programu pročitajte ovdje.

6. Deseti Dani austrijske kulture u Osijeku (29.11-6.12.) PROGRAM

Ovogodišnji Dani austrijske kulture u Osijeku u znaku su jubileja! Austrijski kulturni forum Zagreb / Österreichisches Kulturforum Zagreb slavi 10. godišnjicu ove kulturne manifestacije. Radionice, filmovi, izložbe, predavanja… Izaberite ovdje.

7. ZOO sprema nove radionice u prosincu (3.-24.12.)

Ovoga je prosinca ZOO vrt pripremio zabavne i edukativne radionice namijenjene djeci vrtićkog uzrasta, odnosno nižih razreda osnovne škole. Odvijat će se svakodnevno, od 3. do 24. prosinca u vremenu od 10.00 do 18.00 sati u prostoru edukacijskog centra i na otvorenome, na području cijelog ZOO-a. O čemu se točno radi pročitajte ovdje.

8. Advent u Baranji (30.11-27.12.) PROGRAM

Od subote, 30. studenoga do petka, 27. prosinca, u organizaciji TZ Baranje, Grada Beli Manastir, Općine Kneževi Vinogradi, Općine Darda, Općine Petlovac, Kneževih parkova, Udruge za ruralni turizam Đola i Udruge Tradicijom za budućnost priređuje se nevjerojatna manifestacija Advent u Baranji. Detaljan plan i program za manifestaciju nalaze se ovdje.

9. Udruga KultAkt u studenom i prosincu priprema posebne projekte (22.11-14.12.)

U studenom i prosincu ove godine Udruga KultAkt organizira projekte „Zimska škola kulture“ i „Kultura slobodnog vremena“ te u suradnji s Plesnim studiom Shine najavljuje događaj „Međunarodni dan plesa“. Točne termine svake od tri radionice pregledajte ovdje.

10. Božićni tramvaj – bajkovite vožnje gradom (25.11.-31.12.)

GPP – Gradski prijevoz putnika od 25. studenog do 31. prosinca 2019., devetu godinu za redom uz potporu Turističke zajednice grada Osijeka i sponzora, otvara vrata svoje “Božićne bajke u Osječkom tramvaju”. Kako rezervirati svoju kartu saznajte ovdje.

11. Izložba Vedrana Perkova (22.11.-31.1.)

Pozivamo vas na svečano otvorenje samostalne izložbe Vedrana Perkova „A B C Č Ć D Dž Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P R S Š T U V Z Ž“ 22. studenoga 2019. u 19 sati u Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku, o čemu se točno radi pogledajte ovdje.

12. CoolTour Norveška: Revija Norveškog filma u kinu Urania (7.11.-21.12.) PROGRAM

U sklopu programa CoolTour kina Urania u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj, pogledajte Reviju norveškog filma, u sklopu koje će se na programu naći filmske uspješnice norveške kinematografije različitih filmskih žanrova. Za pregled neobičnih naslova pogledajte ovdje.

13. “Kaj bre?” – Hit “borba” hrvatske i srpske komičarske scene

Napokon u Osijek stiže i regionalni “stand up comedy” hit s više od 80 izvedbi – stand up „borba” simboličnog naziva “Kaj bre?” priprema se za petak, 6. prosinca u 20 sati u kinu Urania. Spoj je to najboljih stand up fora s naglaskom na hrvatsko-srpske odnose. Rezervirajte ulaznice ovdje.

foto: youtube (screenshot)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Nema šta nema! Besplatni koncert, Baranjski bećarac, baranjski grah u ćupu, Festival tista i smotra folklora, rekreacijska biciklijada...

Dan županije ove godine prerastao u cijeli tjedan: Hrpa besplatnih događanja i koncert Indire!

Osječko-baranjska županija 2. lipnja obilježava Dan županije, što je ujedno podsjetnik na isti dan 1997. godine, kad su se u Belom Manastiru Više…

Sutra mnoštvo događanja u sklopu manifestacije u Osijeku...

Hrvatska volontira 2022. – prijavljeno preko 250 volonterskih aktivnosti!

Hrvatski centar za razvoj volonterstva, regionalni i lokalni volonterski centri, u partnerstvu s Hrvatskim Crvenim križem, Mrežom mladih Hrvatske i Više…

Program obilježavanja počinje malo ranije tako da već i danas možemo očekivati nekoliko događanja...

Objavljen Program obilježavanja Dana grada Osijeka

Iz Grada Osijeka su objavili i program obilježavanja Dana grada Osijeka, 2. prosinca. Program obilježavanja počinje malo ranije tako da Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Dva hrvatska Rafalea preletjet će sutra preko Osijeka, odlična prilika vidjeti ih iznad osječkog neba i možda uslikati. Objavite vaše fotke u komentarima!

Rafalei će letjeti sutra iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske, donosimo raspored preleta!

Najavljeni završetak radova i puštanje u promet Stepinčeve ulice od Vukovarske do Reljkovićeve / Reisnerove i Trga Baruna Trenka te početak radova na sljedećoj fazi u Gundulićevoj ulici od Stepinčeve do Radićeve neće započeti kako je najavljeno...

Obavijest o produženju roka dovršetka radova u dijelu Gundulićeve ulice

Cilj ovog projekta nije samo istaknuti na postojanje naših lokalnih „divova“ već i ukazati na sve veće posljedice klimatskih promjena ali i na nužnost očuvanja osječkih divova.

FOTO] Osječki divovi