ŽIVOT

Što danas očekujemo u Osijeku?

Svaki se dan nešto zanimljivo događa...

Objavljeno 09.12.2019
Ivona Amidžić

Svaki dan je drugačiji. Svaki dan postoji nešto novo što se događa, obilježava, izlaže ili priređuje u našem divnom Osijeku. Umjesto da beskrajno pretražujete i klikate na svako događanje posebno, mi vam donosimo jednostavni pregled toga što danas možete očekivati: od muzejskih izložbi do večernjih koncerata.

Što se DANAS događa pogledajte ispod:

1. Stiže Coca-Colin blagdanski kamion!

Dođite 9. prosinca na Trg Svetog Trojstva od 17 do 12 sati i pomozite širiti blagdansku čaroliju. Zagrlite svoje najbliže, iskoristite priliku za fotografiranje pokraj velikog božićnog drvca s Djedicom, a možete osvojiti i vrijedne slatke poklončiće. Više detalja pročitajte ovdje.

2. Tjedan računalnih znanosti na EFOS-u (9.-12.12.)

Studentska udruga smjera Poslovna informatika po prvi put organizira tjedan računalnih znanosti pod simboličnim nazivom IT & TI. Događaj će se održati od 9. do 12. prosinca u Auli Glagoljice na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, a obuhvatit će niz zanimljivih predavanja i radionica. Kad sve započinje i što možete očekivati pogledajte ovdje.

3. Osječki frizeri pripremaju šou – U subotu svi na Noćni friz! (7.12.)

Manifestacija “Noćni friz” održat će se 7. prosinca 2019. godine u 19 sati u Dvorani Sporthouse u Osijeku (Trg L. Ružičke b.b.). “Prepustite se čarima glamuroznih kreacija poput princeza, kraljeva i vila, ali i modnim i svečanim izdanjima mnogobrojnih modela, nakon koje se nadamo ugodnom druženju”, pozivaju organizatori manifestacije, a o čemu se točno radi provjerite ovdje.

4. Promocija najljepšeg kalendara na svijetu!

Najljepši kalendar na svijetu pod nazivom “Tamna strana mjeseca” ponovno svima daje priliku zaljubiti se kroz riječ i sliku u 12 psećih zvijezda koje žive u osječkom Azilu za pse Udruge Pobjede. Promocija će započeti u 20.30 sati u kinu Urania kratkim filmovima snimljenima u čast sretno udomljenih pasa iz ovog Azila, pričama volonterki i volontera koje će sumirati čitavu 2019. godinu i zajedno sa svim posjetiteljicama i posjetiteljima zaželjeti bolju budućnost za sve štićenike/ce svog Azila u 2020. godini. Prije nego posjetite ovu prekrasnu manifestaciju pročitajte više ovdje.

5. ZOO sprema nove radionice u prosincu (3.-24.12.)

Ovoga je prosinca ZOO vrt pripremio zabavne i edukativne radionice namijenjene djeci vrtićkog uzrasta, odnosno nižih razreda osnovne škole. Odvijat će se svakodnevno, od 3. do 24. prosinca u vremenu od 10.00 do 18.00 sati u prostoru edukacijskog centra i na otvorenome, na području cijelog ZOO-a. O čemu se točno radi pročitajte ovdje.

6. Advent u Baranji (30.11-27.12.) PROGRAM

Od subote, 30. studenoga do petka, 27. prosinca, u organizaciji TZ Baranje, Grada Beli Manastir, Općine Kneževi Vinogradi, Općine Darda, Općine Petlovac, Kneževih parkova, Udruge za ruralni turizam Đola i Udruge Tradicijom za budućnost priređuje se nevjerojatna manifestacija Advent u Baranji. Detaljan plan i program za manifestaciju nalaze se ovdje.

7. Udruga KultAkt u studenom i prosincu priprema posebne projekte (22.11-14.12.)

U studenom i prosincu ove godine Udruga KultAkt organizira projekte „Zimska škola kulture“ i „Kultura slobodnog vremena“ te u suradnji s Plesnim studiom Shine najavljuje događaj „Međunarodni dan plesa“. Točne termine svake od tri radionice pregledajte ovdje.

8. Božićni tramvaj – bajkovite vožnje gradom (25.11.-31.12.)

GPP – Gradski prijevoz putnika od 25. studenog do 31. prosinca 2019., devetu godinu za redom uz potporu Turističke zajednice grada Osijeka i sponzora, otvara vrata svoje “Božićne bajke u Osječkom tramvaju”. Kako rezervirati svoju kartu saznajte ovdje.

9. Izložba Vedrana Perkova (22.11.-31.1.)

Pozivamo vas na svečano otvorenje samostalne izložbe Vedrana Perkova „A B C Č Ć D Dž Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P R S Š T U V Z Ž“ 22. studenoga 2019. u 19 sati u Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku, o čemu se točno radi pogledajte ovdje.

10. CoolTour Norveška: Revija Norveškog filma u kinu Urania (7.11.-21.12.) PROGRAM

U sklopu programa CoolTour kina Urania u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj, pogledajte Reviju norveškog filma, u sklopu koje će se na programu naći filmske uspješnice norveške kinematografije različitih filmskih žanrova. Za pregled neobičnih naslova pogledajte ovdje.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Pregledajte današnja zanimljiva događanja :D

Danas u Osijeku od zabave i smijeha do kulturnog obrazovanja…

Svaki dan je drugačiji. Svaki dan postoji nešto novo što se događa, obilježava, izlaže ili priređuje u našem divnom Osijeku. Više…

Tko se boji zime još? Topla jakna i u pohode na zanimljiva događanja! ;)

Što danas očekujemo u Osijeku?

Svaki dan je drugačiji. Svaki dan postoji nešto novo što se događa, obilježava, izlaže ili priređuje u našem divnom Osijeku. Više…

U Osijeku uvijek imate gdje svratiti na neku zanimljivu manifestaciju :D

Provjerite što nam je zanimljivog Osijek danas pripremio

Svaki dan je drugačiji. Svaki dan postoji nešto novo što se događa, obilježava, izlaže ili priređuje u našem divnom Osijeku. Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Ovaj vikend iskoristite svojih 15 minuta za dobro djelo :D

Dobrovoljnim darivanjem krvi spasite nekome život!

Pregledajte današnja zanimljiva događanja :D

Danas u Osijeku od zabave i smijeha do kulturnog obrazovanja…

I dalje prisutna ista ekipa: magla, sunce, oblaci...

Prognoza danas: Dodajte odjeći još dva sloja, temperature do -6 °C